Home Ekonomija SCHMIDT: Javnost treba prepoznati napredak i pozitivna zbivanja u Stocu

SCHMIDT: Javnost treba prepoznati napredak i pozitivna zbivanja u Stocu

245
0

Visoki predstavnik Christian Schmidt u utorak je posjetio Stolac gdje se sastao s direktorima Osnovne škole Stolac i Prve osnovne škole Stolac – koje rade kao “dvije škole pod jednim krovom” – Katarinom Matić i Ademom Haračićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Schmidt je pozvao vlasti u svim dijelovima BiH da rade više na iskorjenjivanju svih oblika diskriminacije u obrazovnom sustavu BiH.

-Narodi Bosne i Hercegovine trebaju biti u mogućnosti nastaviti učiti, raditi i živjeti zajedno kao što su to činili generacijama, zaključio je visoki predstavnik, te naglasio kako je dobro i neophodno što će cijela škola sada biti obnovljena nakon prošlogodišnjeg potresa. Istovremeno, javnost treba prepoznati napredak i pozitivna zbivanja u Stocu, kazao je Schmidt.

Bisoki predstavnik Schmidt u Stocu. Foto: Stolac.gov.ba

Visoki predstavnik se također sastao s gradonačelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem i razgovarao o cjelokupnoj situaciji u ovom gradu. Visoki predstavnik je rekao da je intenzivniji dijalog koji premošćuje etničke i stranačke barijere jedini način da se postigne napredak.

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković na sastanku s visokim predstavnikom Schmidtom. Foto: Stolac.gov.ba

„Važno je da svi građani Stoca pronađu zajednički jezik i krenu naprijed zbog bolje budućnosti za sve. Vlasti trebaju stvoriti sigurno i stabilno okruženje kako bi privukli investicije i uvjerili mlade ljude da ostanu živjeti u ovom prelijepom gradu“, rekao je Schmidt.

Visoki predstavnik je tijekom sastanka s šefom Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Stolac, Orhanom Tikvešom, istakao važnost međureligijskog razumijevanja i dijaloga, te očuvanja jednakih prava za pripadnike svih vjeroispovijesti, jer je to jedini način da se očuva bogat i raznovrstan kolorit koji čini bosanskohercegovačko društvo. Visoki predstavnik je također posjetio lokaciju budućeg mezarja prema prijedlogu Grada Stoca, priopćeno je iz OHR-a./HMS/

Previous articleIvan Anušić Župan Osječko-baranjske Županije i Dopresjednik Republike Srpske u posjeti banjalučkog biskupa Komarice
Next articleProšle su 22 godine od uništenja Hercegovačke banke