Home Kultura Široki Brijeg: Nizom svečanosti obilježen Dan hrvatskih branitelja

Široki Brijeg: Nizom svečanosti obilježen Dan hrvatskih branitelja

1358
0
SHARE
Svetom misom u crkvi Uznesenja blažene djevice Marije na Širokom Brijegu počelo je obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega

Fotografija SirokiBrijeg.info.elja simbolično je izabran datum zaustavljanja tenkova u Pologu(na granici Širokog Brijega i Mostar) 7. svibnja 1991., kada je hrvatski narod golorukpred tenkove JNA.

Po završetku mise uslijedilo je okupljanje kod sportske Fotografija SirokiBrijeg.info. na “Pecari” i formiranje Fotografija SirokiBrijeg.info. Fotografija SirokiBrijeg.info. mimohod uFotografija SirokiBrijeg.info. 18:00Fotografija SirokiBrijeg.info. sati.Mimohod je prošao ulicama Fra Didaka Buntića do Trga širokobrijeških žrtava.Ondje su pročitane kratke povjesnice o sudjelovanju širokobrijeških branitelja u proteklom Domovinskom braniteljski-imohod-siroki-3.jpg, prisjećanje na broj žrtava, te svečano prinošenje stjegovaFotografija SirokiBrijeg.info. postrojbi,Fotografija SirokiBrijeg.info.Fotografija SirokiBrijeg.info. vijenca, paljenje svijeća i molitva kod križa u znak zahvalnosti i sjećanja na sve poginule.polaganje-vijenaca-siroki.jpg

Osjećamo ushićenje i Fotografija SirokiBrijeg.info.. Ovo je jedan dan kojeg se svi sjećamo dostojanstveno sa nekim pijetetom prema žrtvama koje su poginule tijekom rata, kazao je general-bojnik Marko Stojčićkako je HVO danas Fotografija SirokiBrijeg.info. oružanih snaga BiH.

General HVO-a Stanko Baja Soptaje u razgovoru za portalJabuka.tv kako je ovaj dan prigoda za Fotografija SirokiBrijeg.info. svih onih koji su svoje živote položili za svoj narod.Fotografija SirokiBrijeg.info.

Široki Brijeg i cijela Hercegovina na današnji su dan pokazali svoju Fotografija SirokiBrijeg.info.agresoru. Branitelji ovoga grada su dali veliki obol obrani Fotografija SirokiBrijeg.info. i izabrali su baš dobar datum – 7. svibnja, kazao je Sopta dodajući kako Hrvati svoju povijest nisu dali i ne daju je ni danas.Fotografija SirokiBrijeg.info.

Moramo biti odgovorni prema slobodi i ovoj državi i time ćemo se najbolje odužiti Fotografija SirokiBrijeg.info. koji su nam omogućili slobodu, tj. našim poginulima, dodaje Sopta.

GRADONAČELNIK ŠIROKOG BRIJEGA MIRO KRALJEVIĆ NAGLASIO JE KAKO JE OVAJ DATUM BITAN ZA SVE ŠIROKOBRIJEŽANE.

Drago mi je da su se ljudi danas okupili. Kroz ovaj film koji je prikazan prisjetili smo se ratnih godina.braniteljski-imohod-siroki-10.jpg Čestitam organizacijskom odboru,Fotografija SirokiBrijeg.info. a ja kao gradonačelnik sam podupirao i podupirat ću u ovakvim stvarima sve događaje, kazao je širokobriješki gradonačelnik.

Nakon protokolarnih radnji na Trgu širokobrijeških žrtava, program se nastavio u kinu “Borak” u 18:30 sati održavanjem svečane akademije.

Po završetku akademije Fotografija SirokiBrijeg.info. je prigodni Fotografija SirokiBrijeg.info. i druženje na Fotografija SirokiBrijeg.info. gradske Fotografija SirokiBrijeg.info. pored Trga širokobrijeških žrtava. mmportal.net