Home Herceg-Bosna ŠIROKI BRIJEG: Park fra Didaka Buntića dobiva novo ruho

ŠIROKI BRIJEG: Park fra Didaka Buntića dobiva novo ruho

1364
0

Uređenje Parka fra Didaka Buntića u Širokom Brijegu krenulo je početkom ovog tjedna te bi već u subotu ovom mjestu s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda na grad trebao biti vraćen stari sjaj.

U planu nam je postavljanje ukupno 20-ak kanti za smeće u Didakovom parku, u Franjevačkoj ulici u naselju Grabovina koja se proteže od Klanca do Brijega te od Gradskog autobusnog kolodvora pješačkom stazom do Prve osnovne škole. To je akcija s kojom nećemo stati, postavit ćemo kante za otpad na mjesta gdje god se ukaže potreba, izjavio je za Bljesak.info Zoran Slišković, ravnatelj Javnog komunalnog poduzeća ”Čistoća”.

Također, u tijeku je nasipanje staze pijeskom što će parku dati potpuno novu dimenziju jer je do sada na stazi bila trava.

Stazu u parku nasipamo pijeskom što će biti ljepše za vidjeti, ali i ugodnije za hodati. Nadam se da će sve ovo ostati u jednom ovakvom urednom stanju kakav će biti kad završimo u subotu. Travu ćemo pokositi dok ćemo u krug ispred samog spomenika fra Didaka Buntića posaditi cvijeće, objašnjava nam ravnatelj Slišković dok vrijedni djelatnici ”Čistoće” uređuju park.

Cijela akcija se uklapa u Svjetski dan planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja, Slišković ističe da je ovo njihov mali doprinos obilježavanju.

Također, jedan dio kanti je postavljen u krugu Osnovne škole na Kočerinu.

To je akcija s kojom nećemo stati, postavit ćemo kante za otpad na mjesta gdje god se ukaže potreba. Nadam se da će se ove kante za komunalni otpad ispravno koristiti, znači da se neće devastirati i da će se redovno ispražnjivati i paziti, a većinu njih će djelatnici ‘Čistoće’ prazniti i odvoziti otpad. Na Kočerinu su pražnjenje kanti preuzeli djelatnici škole, a odvoz otpada će vršiti naši djelatnici. Također, u Parku fra Didaka Buntića vreće za smeće će mijenjati djelatnici srednjih škola, a naši djelatnici će ih odvoziti na deponiju u sastavu redovne linije, kazao je ravnatelj širokobriješke ”Čistoće”.

Spomenuti park godinama je bio zapušten, a spomenik fra Didaka Buntića išaran je s ”mali milijun” grafita te mu je potrebna restauracija. Vandalizam na javnim površinama, nažalost, pojava je ne samo u Širokom Brijegu nego i svakom u okruženju, a u prevenciju i očuvanje javnih dobara treba se uključiti cijelo društvo.

Treba apelirati na roditelje kao i na obrazovne institucije da se kod djece, ali i kod odraslih, podiže svijest o čuvanju prirdoe i okoliša inače – nema nas, zaključio je Zoran Slišković, ravnatelj Javnog komunalnog poduzeća ”Čistoća

Previous articleSutra sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH
Next articleOdržana šesta „Večer Posavine u Hercegovini“