Home Kultura SPOMEN NA POMEN: OTKRIVANJE SPOMEN PLOČE 22. SRPNJA, 2018. GODINE

SPOMEN NA POMEN: OTKRIVANJE SPOMEN PLOČE 22. SRPNJA, 2018. GODINE

953
0

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, na Pomenu iznad Doljana u nedjelju, 22. srpnja 2018. SPOMEN NA POMEN: OTKRIVANJE SPOMEN PLOČE 22. SRPNJA, 2018. GODINEgodine bit će održan komemorativni događaj „Spomen na Pomen“, tijekom kojega će biti otkrivena spomen-ploča za osam hrvatskih branitelja, stradalih na jablaničkome bojištu: Josipa Mioča, Pericu Kutlešu, Franu Krištu, Marka Belića, Matu Mamića, Miću Šokčića, Antu Luketića i Željka Bogdana.

 

Spomenuta udruga je 2014. godine postavila spomen-ploču na kojoj su upisana imena hrvatskih branitelja stradalih upravo na ovome mjestu: Ljilje Zrno, Ivana Radoša, Ivana Petrovića, Martina Baćka.  Kako bi se odala počast svim hrvatskim braniteljima stradalima na ovome nekadašnjem bojištu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata pokrenula je inicijativu za postavljanje ploče na kojoj će biti upisana imena i preostalih stradalih branitelja, kao lokaciji središnje komemoracije za sve stradale na ovoj bojišnici.

Programom je predviđeno polaganje vijenaca u 10,30 sati, nakon čega će svetu misu s početkom u 11 sati predvoditi gvardijan tomislavgradskoga franjevačkoga samostana fra Sretan Ćurčić, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com

Previous articlePredsjednik Čović u Orašju – Posavina u središnjem mjestu kad je u pitanju vođenje politike HDZ BiH u Bosni i Hercegovini
Next articleSREBRNI IZBORNIK Zlatko Dalić uputio poruku Livnjacima i svima koji dolaze na doček u Livno