Home Sport SRNA: Ova reprezentacija je naša svetinja, mi smo tu u bilo koje...

SRNA: Ova reprezentacija je naša svetinja, mi smo tu u bilo koje doba dana ili noći da pomognemo

1332
0
SHARE

Imali smo tešku grupu i svi smo znali da ako se ova grupa prođe da će svaka sljedeća utakmica biti najbitnija i ja vidim ono što je Hrvatska uvijek imala, a to je jedno zajedništvo, jednu dobru atmosferu, ali bez sreće jednostavno ne možeš ništa. Pokazali smo fantastične tri utakmice u grupi i naravno da svi oni pehovi koje smo platili posljednjih par godina dolaze na naplatu, počeo je Darijo Srna svoj intervju za Večernji pressing Igora Štimca, prenosi 24sata.hr.

– Čeka nas, po meni, jako teška utakmica. Domaćin je uvijek nezgodan. Iako su protiv Urugvaja pokazali svoje nedostatke – i mi smo ih pokazali u jednom dijelu utakmice protiv Danske – međutim, Hrvatska je kvalitetnija na svakoj poziciji.

O Dalićevom pozivu u stožer…

– Je, gosp. Dalić me bio zvao u stožer, međutim ja sam još bio i pod suspenzijom i nisam imao rješenje da vidim do kad će ta suspenzija trajati. Bio sam prisutan i na utakmici protiv Ukrajine u Kijevu, pomagao sam. Hrvatska je naša država, ova reprezentacija je naša svetinja, mi smo tu u bilo koje doba dana ili noći da pomognemo.

– Ja sam u bilo kojem trenutku otvoren za razgovor, za pomoć, međutim ja sam još mlad i meni je u tom trenutku bio prioritet završiti nogometnu karijeru na terenu – rekao je Srna, ali ne isključuje opciju da jednog dana preuzme na sebe ulogu trenera.

Protiv domaćina neće biti lako

– Mislim da će ovo biti još za nijansu teža utakmica od Danske, iz razloga jer je domaćin uvijek domaćin.

– Da se igra u Zagrebu četvrtfinale Svjetskog prvenstva, da je Hrvatska domaćin, ja mislim da bi mi imali veliki pritisak. Poznavajući Hrvatsku i hrvatski mentalitet, mislim da bi imali veliki pritisak i da bi čak možda u tom pritisku izgorjeli. Poznavajući Ruse, oni su već heroji države, igraju pred punim stadionom, nisu slučajno izbacili jednu Španjolsku, prema tome mislim da je to jedna reprezentacija koju treba respektirati. Ako ćemo gledati individualno, Hrvatska je 90% bolja ekipa