Home Ekonomija Svečanom sjednicom i nizom manifestacija obilježen Dan općine Čitluk

Svečanom sjednicom i nizom manifestacija obilježen Dan općine Čitluk

972
0

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen križa poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja te svetom misom zahvalnicom danas je svečano obilježen Dan općine Čitluk i 713. obljetnica prvog pisanog spomena imena Brotnjo.

Svečanom obilježavanju nazočio je predsjednik HDZ-a BiH BiH dr. Dragan Čović, uz izaslanstvo stranačkih dužnosnika svih razina vlasti.

Na početku svečane sjednice Općinskog vijeća Čitluk, predsjednik OV Predrag Smoljan srdačno je pozdravio nazočne vijećnike, članove Općinskog poglavarstva, nazočne dužnosnike sa svih razina vlasti, predstavnike crkve, političkih stranaka, udruga, gospodarstvenike te visoke goste i uzvanike iz susjednih hercegovačkih i dalmatinskih općina i županija te prijateljskih gradova, a na poseban način dobitnike nagrada i priznanja Općine Čitluk.

Pridružujući se upućenim pozdravima, okupljenim na svečanoj sjednici OV Čitluk, načelnik općine Čitluk Marin Radišić prigodnim izvješćem informirao je okupljene o realiziranim projektima u proteklom razdoblju i planovima za budućnost.

Mnogi projekti realizirani su i uz podršku viših razina vlasti i uz podršku dr. Dragana Čovića, naglasio je načelnik Radišić.

-Moj zadatak u budućem vremenu bit će da potaknem sve nas, sa svih razina, i sa razine BiH i sa razine entiteta, osobito županije, da budemo dio onoga što jesmo i što samo obećali. Narod ovog kraja nam je dao povjerenje, mi sada moramo praviti planove i realizirati ih. Iduću obljetnicu moramo obilježiti još zadovoljniji nego što smo to danas, poručio je predsjednik Čović, te je čestitao Dan općine.

-713 godina od kada se spominje ovaj kraj, nešto je s čime se ne može svatko ponositi u našoj Hercegovini. Vidim gradonačelnike iz gradova koji nas okružuju, četiri grada, pa sad se i vi morate kroz projekte izboriti da to postignete. Nadam se da sve što ćemo mi raditi u narednom razdoblju, a nećemo pričati o pesimizmu, iskušenjima, jer nas toliko ima koji smo pozdravljeni ovdje, i ima nas na svakoj razini vlasti, da možemo svaki od naznačenih problema sami riješiti.

Pred nama je nada, optimizam i do kraja služimo našem narodu. Siguran sam da sve poteškoće na jedan pravi način kroz svoje djelovanje možemo rješiti, poručio je dr. Čović.

Na svečanoj sjednici OV Čitluk predsjednik Vijeća Predrag Smoljan i načelnik općine Čitluk Marin Radišić uručili su zaslužene nagrade ovogodišnjim laureatima.

Previous articleGRABAR-KITAROVIĆ NA VEČERNJAKOVOM PEČATU: BiH je izvor ljudi na koje se s pravom ponosimo
Next articleDomaćinski” DOČEK”Sestre(Misionarke) Vedrane Ljubić u Rodnoj Rami