Home Kultura / Tajana Lončarić: Moja pjesma inspirirana je ljubavlju prema domovini

/ Tajana Lončarić: Moja pjesma inspirirana je ljubavlju prema domovini

723
0
SHARE

Tajana Lončarić: Moja pjesma inspirirana je ljubavlju prema domovini

Pjesma Moj jedini dom – Tajana Lončarić

Tajana Lončarić pjeva o djevojci koja slomljena srca ostavlja svoju majku i oca, svoju ljubav i zavičaj te kreće u tuđi svijet. No, u pjesmi djevojka daje obećanje da će se jednom vratiti. Tajana Lončarić, novo ime među izvođačima diskografske kuće Croatia Records, predstavila je pjesmu i spot ‘Moj jedini dom’. Pjesma je inspirirana ljubavlju prema domovini, ali i trenutnoj situaciji.
Spot za ovu pjesmu snimljen je u okolici Rijeke, mjesto Šapjane i okolici Labina. Za spot je zaslužna ekipa iz Lumiere Production, režiju spota potpisuje Artem Dushkin. Stihove za ovu nježnu, emotivnu domoljubnu pjesmu napisao je Robert Pilepić, glazbu potpisuje Marko Tomasović, dok je aranžman posložio sjajni Ivan Popeskić.

Tajana Lončarić

– Gledajući ovaj spot, ljudi će imati priliku uživati u prelijepim pejzažnim lokacijama: prostranom zelenilu, velikim žutim poljima, našem plavom moru, a tu je i rijeka Raša. Posebno fascinantan dio spota snimljen je u staroj kamenoj kući u Šapjanama. Interijer ove kuće, koja je zadržala autentičnost starine, bilo je idealno mjesto za dočarati tužnu i nostalgičnu atmosferu zbog napuštanja voljenog doma – rekla je Tajana.
Tajana Lončarić se prvi put pod svjetlima pozornice pojavila 2014. godine u Požegi na Aurea festu gdje se predstavila kantautorskom pjesmom ‘Riječi ljubavi’ u duetu s TS Arteški bunar. ‘Riječi ljubavi’ nastale su kao izražavanje sna i čežnje o boljem i ljepšem svijetu u kojem ne vlada zlo i mržnja, a spot je sniman u Slavoniji i Primorju.

Tajana Lončarić

– Jedno pitanje stalno se provlačilo od festivala pa do radijskih gostovanja, a to je: ‘Kako to da je jedna Primorka snimila pjesmu sa slavonskim tamburašima?’ Volim i tamburašku glazbu. Između popa i rocka i pop-urbanog glazbenog stila, volim i