Home Kultura Tjedni komentar….. Bošnjaci su jedinstveni krenuli u politički rat protiv Hrvata …

Tjedni komentar….. Bošnjaci su jedinstveni krenuli u politički rat protiv Hrvata …

205
0
SHARE
Nije potrebna ni analitika ni mudrost več obično, normalno razmišljanje.  Što je cilj Bošnjaka ili Muslimana???  Zadržati oteto i još oteti. ( otimanje je vražji posao u kojem nema granice… nikad nije dosta)  Politika koja će im to omogućiti (nakon što su se prebrojali) je UNITARIZAM koji se kreira bošnjačkim nacionalnim jedinstvom preko Islamske zajednice. Unutar tog jedinstvenog političkog tijela su kreirane dvije političke opcije ( Muslimani predvođeni Bakirom Izetbegovićem i Bošnjaci  predvođeni Denisom Bećirevićem) kojima je  jasno zacrtan cilj: građanska država. A za takvu opciju su potrebni i neki hrvati i neki srbi  kako bi samo jednokratno poslužili pri realizaciji cilja i nikad više ne bi bili politički subjekt u toj građanskoj  tvorevini. Dakle suvremeni “Radak” je svaki koji sudjeluje u takvim rabotama. ( Nikad Bobovac ni Bosna ne bi pali da nije bilo Radakove izdaje,koji im je otvorio vrata ” čvrste zidine” )….. povijesna izdaja koja nam je donijela “tamni vilajet” u vrijeme kad  je Europa otkrivala novi kontinent … Šta se dogodilo Radaku….bacili ga niz stijenu uz  riječi “kad si izdao svoj narod, kako bi izdao nas i od tad se zove “radakova stijena”
Eto povijest se ponavlja i ponovo bi izdajom do tuđeg imena i dobra, a  Radaka niz Radakovu stijenu…   Već se događalo, sjetimo se “platforme” i “alijanse”  te “radaka” koji su izdali i danas su politički mrtvaci. Nažalost povijest se ponavlja svakome tko ne uči iz povijesti…  I tako zemlja Bosna i zemlja Humska  od Radaka i “Radakove stijene” nikako na zelenu granu…Tragom legende o izvoru rječice Radakovica u Borovicama kod Vareša: Na izvoru vode kojom je gasila žeđ bosanska kraljica Katarina – Aura
Istini za volju ima tisuću razloga za ljutnju i  upravo moramo znati kako je  u ljutnji najčešća izdaja, zato treba hladne glave procijeniti dugoročne posljedice a političku ne odgovornost rješavati kako zaslužuje a NIKAD  Radakovom  izdajom.
Svjesni smo kako višestranačje  u našim uvjetima mora biti u okviru HNS-a jer drugačije nemamo snage zastupanja naroda. Vidite kako je bošnjačka politika odabrala tehniku poistovjećivanja  HNS-a sa jednim političarem  jer je lakše “ubijati” jedno ime nego jedan narod.  A naša zaštita je u medijskom i političkom razotkrivanju “radakovih alata” i prezentiranju nužnog demokratskog udruživanja radi opstanka i ostanka u zemlji u kojoj smo jedan od tri  politički ravnopravna naroda.  Europa i svijet to mora znati  i pravovremeno  potpomognuti  pravilnim rješenjima, za sva tri naroda kako bi se uvažavali i živjeli u miru.
Opasno je stanje ako inat bude na sceni, tada razum nestaje. U situaciji kada Muslimani Bošnjaci žele “poturčiti” korijene”  i biti iznad svih javlja se otpor, inat  i snaga … a tad nema kraja  zlu (kad emocije vladaju)  Ne zaboravite kako je Sveti Ilija (ratnik) zaštitnik Crkve i  Bosne  i Hercegovine. Hrvati su najborbeniji u bezizlaznim i najtežim uvjetima, što su dokazali u obrani Bosne i Hercegovine od  agresije tzv JNA koja je bila moćna sila. Prepoznali su opasnost i već u 7/1991 ustrojili sustav obrane ognjišta i Domovine. Nevjerovatna je pomisao kako bi Bošnjaci koji su su se tako nazvali 1993 godine rado izbrisali istinu o domovinskoj povijesti. Da poznato nam je kako bi ti isti Bošnjaci htjeli biti sljedbenici Kotromanića i Kosača ali  Radak je prekinuo nit, otišao putem izdaje i lagodnog života, prihvaćajući tuđe običaje, jezik, kulturu i vjeru. Danas je činjenica da dva naroda ne žele odreći se svojih političkih prava za korist zajednice……to je izdaja korijena i svih predaka koji su život dali za ime i čast svog naroda. Mnogi su umirali pod  čuvenom  narodnom izrekom “ne dam NAMA neka ide glava” (to nisu Radakove riječi, on je htio sebe prije svih”
Budimo svjesni važnosti trenutka u kojem ne izlazak na Izbore  je ravan Radakovoj izdaji…. kasno će biti  kazati  “nisam znao”   politički rat  će biti  stvarni

Autor objave
Mladen Ljubić-Vajta@”Izborni boj na Neretvi 2020 OPSTANAK i ...
Mladen Ljubić Vajta