Home BIH Tjedni komentar…. Izvrstan odnos modne kreatorke i stilistkinje Rade Krivokapić Radonjić prema...

Tjedni komentar…. Izvrstan odnos modne kreatorke i stilistkinje Rade Krivokapić Radonjić prema suradnicima.

25524
0
Iskrene čestitke na profesionalnosti, korektnosti i uvažavanju doprinosa sveukupnog tima suradnika za inovaciju modnog detalja KOVILM u kojem su uspjeli spojiti nespojivo, kulturu i umjetnost, mašnu i kravatu.
Zaslužiila je Rada priznanje za životno djelo, a posebno se istaknuo njen karakter kad je pokazala ljubav prema majci, ponos crnogorke vile jer dok je oplakivala majku i tugovala zbog njene smrti u svijetu modnih detalja je proglašena najboljom i najuspješnijom. Nije došla na svjetski događaj da primi nagradu i priznanje. Odabrala je biti uz svoju majku, pokazala svijetu šta je najvažnije. Upravo to je razlog i poticaj našeg MM portala da pokrene pisanje knjige o modnoj kreatorici i stilistkinji Radi Krivokapić. Cilj je pokrenuti i druge na razmišljanje o vrijednostima životnih djela koja ostaju zauvijek, jedna u srcu, druga u realnom životu.
Potičemo ih sve da se uključe, posebno struku, a naš portal je već animirao mnoge suradnike da prilože svoj osvrt, u tekstu, pjesmi i sl. Znanost također može dati svoje razmišljanje o vrijednostima (materijalnim i nematerijalnim) koje je jasno posložila Rada kraljica modnih detalja.
Večernji list je objavio intervju i vidljivo je prepoznata kao osoba koja novi brend podiže na svjetsku razinu. Ali nematerijalni brend, duhovni, majčinski je podigla na najvišu razinu… ljubav prema majci.
Jedan od prijedloga da dođe u Mostar će objasniti književnik i putopisac Dragan Marijanović u svom eseju o Radi, kraljici modnih detalja.
Ova godina je jubilarna, obilježava 600 godina od rođenja Kraljice Katarine Kosače Kotromanić i upravo bi tad svako došao u Mostar i Zemlju Humsku, fotografirao se i ostavio slikovni trag, a Rada ne koristi taj trenutak. Biskupi u Rimu slave Sv. Misu 4.5.2024 u Crkvi koja čuva grob i nadgrobnu ploču već 546 godina u prednjem dijelu Crkve gdje su se sahranjivale priznate osobe tog vremena.
Svjesna je Rada svih istina pa i činjenice da je na isti datum (4.5.) evidentirana smrt kontroveznog državnika koji je posebno u toj Zemlji Humskoj /Hercegovini “zaslužan” za mnogo zla koje je ostavio u nasljeđe.
Kraljica modnih detalja je odabrala studeni za posjetu najljepšem gradu. Upravo takvo razmišljanje koje uvažava tugu i stavlja je ispred slavlja i trenda današnjice je “spajanje nespojivog” i put trajnog dobra svih, ambijenta prijateljstva.
Nakon 600 godina u glavnom gradu Mostaru i tvrđi Blagaju spojit ćemo nespojivo, vidljivu kraljicu modnih detalja i nevidljivu kraljicu ljubavi prema Bogu, obitelji i narodu.
Crnogorsku vilu i kraljicu Katarinu.
Zaslužile su kratki životopisni film spajanja nespojivog. Onako kako je prof Ivo Čolak napravio film ZIDINE sa organiziranom premijerom. Evo svima izazov da pišu scenarij, al ne zaboravite, na prijedlog MM portala kao incijatora
Mladen Ljubić Vajta
Ne boj se, ja čuvam te..
I kada kiše padaju,
I kada oluje haraju..
I kada oblaci teški se sviju,
I kada dušmani se smiju..
Ne boj se, ja tvoj sam vojnik
I čuvam budna stražu,
Ne dam da mi te rane,
Ne dam da mi te nađu..
Ja bit ću i lavica i boginja,
Bit ću vatra, voda, sve što treba..
I ništa pored mene proći neće,
Moja ljubav je snaga do neba..
Ja sam tu, svakog dana,
Svakog trena..
Ja, tvoj suputnik, tvoj drug..
Tako svoje brani, svoje čuva, žena..
Jelena DM
Previous articleVlada ŽZH odobrila isplatu sredstava Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar
Next articleIzložba radova babe Penavuše otvorila ovogodišnje Mostarsko proljeće