Home Kultura Tjedni komentar: Okretanje istine je opasnije od laži.

Tjedni komentar: Okretanje istine je opasnije od laži.

604
0
Ovih dana muslimanski mediji, točnije Klix. ba pokušava okretanjem istine, razbijati zajedništvo Hrvata u BiH. Cilj je jasan i vidljiv, izazvati svaki mogući glas suprotnih stavova u hrvatskom korpusu u BiH.
Tako se i dogodilo, upecali su se brzopleti, nisu sabrali dva i dva. Iznenađeni smo da je i Mario Karamatić progutao “udicu”  Naš analitički tim koji se bavi političkim događanjima jasno prepoznaje likovanje muslimanskih medija  u svim komentarima i prepucavanjima, u osudama i suprotnim mišljenjima. A međunarodna zajednica promatra , mjeri i planira moguća rješenja i opcije budućih koraka, koji su u mnogome definirani davno, ukupnim globalnim situacijama.KARAMATIĆ: A šta onda znači HDZ-ov slogan “Bez entiteta nema identiteta”?!  - Hrvatski Medijski Servis
Opasnu igru igra Sarajevo dugi niz godina, specijalni medijski rat je usavršen od Deytona do danas, Prikrivene ciljeve savršeno ostvaruju uz manipuliranje europskim vrijednostima, Ali polagano ih djela razotkrivaju i dolazi vrijeme istine, stoga  hrvatski narode otvori četvere oči i “tri puta mjeri prije nego odrežeš”
Prvak hrvatskog političkog korpusa u BiH je imao javni nastup državnika, na muslimanskom mediju gdje ga očekuje mnogo prljavština. Državnik koji vodi čistu, korektnu politiku, bez zadnjih namjera, ali svatko sudi prema sebi, pa tako oni koji imaju zadnje namjere ne vjeruju  da netko zastupa i traži jednaka rješenja za svaki narod u BiH, da nikad nije bio cilj otcjepljenje (a nije).  Za medijske ratnike iz Sarajeva je “treči” znak otcepljenja i u tom smislu promatrana izjava je namjenjena Saraj- javnosti koji misle da Hrvati u BiH traže odcjepljenje.
Od Daytona do danas hrvatska politika je u duhu potpisanog Sporazuma. Dragan Čović vodi korektnu i otvorenu politiku hrvatskog naroda kojem su (silom nametnutim amandmanima) oduzeta i nezaštićaena temeljna demokratska prava na izbor svojih političkih predstavnika. Nikom ništa ne čini iza leđa i takvu otvorenu politiku je prepoznao i svijet. Zalaže se da BiH bude članica EU u kojoj će biti zaštićena i kolektivna i pojedinačna prava svih, na način kako je to regulirano u Belgiji, Švicarskoj i drugim složenim državnim zajednicama.
I nakon tog javnog nastupa u Klixu je trebala biti razvijena rasprava  između iznesenih korektnih stavova hrvatskog političkog vodstva i onih koji vide anti-deytonsko rješenje za BiH. Dogodilo se suprotno, Hrvati se sukobljavaju i  raspravljaju o jednoj rečenici iz mnoštva iznešenih stavova o BiH.
Sve važno je postalo sporedno.
Probudite se,  komentirajte  stavove Čovića o BIH kao  zemlji u kojoj su uređeni (treba da budu uređeni) politički odnosi tri konstitutivna naroda  sukladno EU standardima, u čijim okvirima će biti ugodno živjeti svakom pojedincu. To je državnička politika za BiH i za sve u BiH.
Nitko ne raspravlja o toj temi……. pa bolje da mi pričamo o “trećem” jer vodi u otcjepljenje i  na taj način širimo politiku koja nije politika hrvatskog naroda  ali  navodi mlin na vodu  prikrivenoj bošnjačkoj politici koja je javna tajna od 1993 godine.
Svi vi koji “pucate” u prazno, navodite mlin na bošnjačku politiku, razmislite i zaustavite se u svojim kratkovidnim komentarima.
A bošnjačka politika neka samo nastavi “pucati” po Daytonu  (jer to rade od prvog dana potpisanog Sporazuma) neka nastave “pucati” na Mostar, neka traže Hrvate koji to nisu, da predstavljaju ono što ne žive i u šta ne vjeruju. To je put u propast BiH.
Dragi moji Hrvati o tom pišite i upozoravajte a ne trošite riječi na unutarnje izmišljene i kreirane sukobe, koji ranjavaju zajedništvo- snagu hrvatskog korpusa u BiH.
Novinar Klixa je mogao zaključiti pametno (kao i Haris Silajdžić davne 2005 godine) da politikom koju vode bošnjačke stranke, posebno vidljivo na primjeru  lokalnih izbora u Mostaru, upravo takva politika će dovesti do “trećeg” kojeg se plaše.
Hrvatski narod, a posebno svi koji se bave politikom moraju biti oprezni, ne nasjedati na provokacije, samo smirenost i mudrost nas mogu izvesti iz labirinta u koji smo uvedeni nametnutim “amandmanima” Pozicionirani političari i dužnosnici su obvezni biti  “prizemljeni” i bliski narodu, (bahatost se kažnjava- razbija se hrvatsko zajedništvo) Glas naroda se mora slušati i uvažavati,  nema nedodirljivih, zato naš analitički tim radi dan i noć,
Hrvatski narod ispred svakog pojedinca i moćnika,
Zajedništvo ispred svakog pojedinca i moćnika
Analitički tim za budućnost naraštaja ne žali ni truda ni vremena ni resursa.
Sve za hrvatski narod i mudre, sebedarne  političare  u hrvatskom korpusu. To je uspješan recept za opstanak i ostanak hrvatskog naroda.

BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUŽJE,
VEĆ BOJ BIJE SRCE U JUNAKA😇
ANALITICKI TIM BPZ.BA
VODITELJ TIMA
MLADEN LJUBIC VAJTA
Previous articleNa Zahtjev čitatelja ;Milanović uručio odlikovanja postrojbama HVO-a i policije HR HB
Next articleDr. Čović – Plenković: Prava i jednakost konstitutivnih naroda neupitni, rasvijetliti događaje oko lokalnih izbora u Mostaru