Home Ostalo Tjedni komentar… ratni zapovjednici HVO Mostar, brigadiri Topić i Zelenika sa...

Tjedni komentar… ratni zapovjednici HVO Mostar, brigadiri Topić i Zelenika sa izaslanstvom Udruge dragovoljaca HVO Mostar kod Predsjednika Čovića.

734
0
Uz dužno poštovanje svim našim političarima, ipak je u svakom smislu prvak Dragan Čović, ima stav i osjećaj za pravo vrijeme i politiku vremena.
Vidljivo je kako više ništa nije kao što je bilo, pa ni udruge nisu više ono što su bile, postale su svrha sama sebi.
Predsjednik Čović okreće kormilo i za isti stol sjeda prve ratne zapovjednike i predstavnike Udruga kako bi djelovali zajednički i to će uroditi plodom.
Upravo je ovaj sastanak pokazatelj prave istine. Jasno je da još postoje autoriteti dragovoljački, poput Vlade Čuljka koji operativno djeluje i zna dobro odraditi teren.Ustroj i djelatnost | Služba za zapošljavanje HNŽ/K Kako narod kaže, i ptica na grani zna kako su tandem prvog otpora i organiziranja obrane prvi Predsjednik HVO Mostar, i prvi ratni zapovjednik grada Mostara, brigadiri Topić i Zelenika, neprikosnoveni braniteljski autoriteti, a koji su na čelu krovne braniteljske Udruge HVO organizatora otpora. Nedavno su pozvani na prijem kod Vrhovnog zapovjednika i Predsjednika Republike Hrvatske i svih Hrvata.
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sastao se s herojima obrane Mostara iz Udruge organizatora otpora HVO-a u BiH – Hercegovina.in

Petar Pero Zelenika: Velik čovjek, velik prijatelj i velik zapovjednik – Hercegovina.in

Naravno da je to čast i priznanje za njih osobno i kompletni HVO.
Bez ove gospode vjerovatno bi obrana bila drugačija, HVO ne samo Mostara već i cijele Herceg Bosne bi drugačije izgledala.
Nikad se ne će zaboraviti datum 29.4.1992.  kada su upravo Topić i Zelenika, kao ratni zapovjednici HVO Mostar primili ODLUKU  potpisanu od Predsjednika ratnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića da se grad Mostar stavlja pod Zapovjedništvo HVO Mostar.
To je dan kada su Topić i Zelenika postali generali i HVO i Armije BiH.  Da ne zaboravimo, stvara se Južno bojište, kao štit obrane Domovine i naroda.
Ali vratimo se sastanku, upravo operativna i logistička zadaća je u dragovoljaca HVO Mostar, preuzeti organizaciju i umrežavanje btanitelja u svim aktivnostima. A Dragan Čović pokazuje kako je ne samo Predsjednik već i Prvak svoga hrvatskoga naroda, svjestan činjenice kako postrojbe kroz južno bojište trebaju biti umrežene na čelu sa aktivnim pojedincima, ratnim zapovjednicima, a sve  kako bi se sačuvali od zaborava. Važna je povezanost sa institucijom Vrhovnog zapovjednika, odnosno Predsjednika Republike Hrvatske  kao put priznanja i statusa, onako kako je pokazala Prva dragovoljačka postrojba u BiH, Poskok bojna Poskoci HVO Široki Brijeg. A i “prva postrojba Domovinske obrane” sve dok Ministarsvo branitelja RH ne predloži za Odličje Prvu postrojbu u RH
Pošto se Sabor raspušta, a parlamentarni su izbori i u EU i u RH jasna poruka Prvih dragovoljaca HVO i Organizatora otpora je.. aktivno sudjelovanje. u 11 izbornoj i dati svoj glas “zna se” Istovremeno idu i lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, u kojoj je ugrađen temelj HVO i HRHB i još jednom naglasiti treba, da bez HVO Mostara ne bi bilo ni HVO Herceg Bosne. Kako tad tako i danas, kamen zaglavni se uzalud omalovažava, istina ga vječno čuva.Tjedni komentar…..hrvatsko zajedništvo predvodi “poker asova” | Bpz.ba
Potpora Predsjedniku Čoviću, znamo da je sve proces i teško je izdržati/trajati i izboriti se za zakon jednakih. Izborni zakon je na stolu a u Domu naroda je mehanizam uvažavanja jednakih.
U gradu Mostaru zajednička lista HNS-a dobija izbore, a međunarodna zajednica “sokoli” oporbu u borbi protiv pozicije svog naroda.
U Širokom Brijegu obilježena 32. obljetnica osnutka Poskok bojne – Jabuka.tv
Autor objave:
Mladen Ljubić Vajta
Previous articleMilanović odlikovao 101. bosansko-brodsku brigadu HVO-a: ‘Imaju zasluge u Domovinskom ratu’
Next articleMarina Vukoja…….Jutro u mom selu….