Home Europa Tjedni komentar… Spomen dan Sv Mihovila zaštitnika policije…..

Tjedni komentar… Spomen dan Sv Mihovila zaštitnika policije…..

482
0
SHARE
 Zaista oni koji nisu nazočili danas pred Kosačom mnogo su propustili.   Nisu uživali u dobro organiziranom događaju obilježavanja dana policije, profesionalno, svečano i dostojanstveno kako i dolikuje instituciji MUPa.
U počasnom stroju, uvježbani policajci su dominirali svojom nazočnošću, tako da domoljubu branitelju srce zaigra od ponosa.
Dakle izaslanstvo ministarstva unutarnjih poslova na čelu sa ministrom Slađanom Bevanda je na razini državnog protokola kao i u svim prigodama nazočno  izaslanstvo HNSa. U duhu zajedništva su uz polaganje vijenca, paljenje svijeća i molitvu koju je predvodio don Josip Galić završili prvi dio svečanosti. A zatim su svi sudionici ušli u dvoranu i nastavili svečanu akademiju.
Ministar Bevanda je imao dobar svečani govor  ali veliko iznenađenje je bila mladost Glazbene škole Ivana plemenitog Zajca koji su svojim programom, zborom i glazbom uveličali svečanost.
Najveće iznenađenje je mladi profesor maestro Filip Milošević koji je sve objedinio i uskladio svojim dirigentskim umijećem. Pohvala ravnateljici Glazbene škole prof. Dubravki Zelenika na predanom radu i prepoznavanju mladih talenata. Mladi talenti su uveličali svečanu akademiju. Lijepa je spoznaja da imamo takve talente u mladosti našoj kakav je Filip Milošević te zbor i orkestar Glazbene škole.
Slobodno možemo kazati da se utemeljio drugačiji način obilježavanja spomen dana i obljetnica te svima od srca čestitamo Blagdan a djelatnicima MUPa njihovog zaštitnika Sv Mihovila.
Svima koji nose ovo lijepo ime ili izvedenicu čestitamo imendan a posebno generalu Zlatanu Miji Jeliću
uz molitvu Bogu da mu podari snagu kako bi izdržao gordo i ponosno sve progone i osude uz pjesmu “sude mi…
Hrvatsko zajedništvo nema alternativu,
pa i Isus nam je pokazao” put istinu i život” kao recept ljudskih  izdaja i praštanja.

Autor Objave Mladen Ljubić-Vajta@