Home Kultura Tjedni komentar… veoma je važno imati svoj stav ( mišljenje ima svako)….

Tjedni komentar… veoma je važno imati svoj stav ( mišljenje ima svako)….

519
0
 Živimo u veoma zlu vremenu, kada je ponižena i pogažena svaka vrjednota, a znate da bi jedna vrjednota bila prihvaćena u narodu treba ustrajnog  predanja oko 500 godina, znanstveno dokazano kako je teško u naraštaje ugraditi  neprolazne i neprocjenjive vrijednosti. Svjedoci smo života u vrijeme kada sve što je bilo ideal  sada je pogaženo, što je bilo sramota sad je preporučljivo, što je bio grijeh sad je ideal.
I baš u tom najpoganijem vremenu se rješava sudbina hrvatskog naroda, zanimljivo i znakovito. I baš “sada i samo sada” isticanje identiteta nije popularno (osuđeno) Visoke globalne politike žele moć nad pojedincima bez identiteta i snažne različitosti, posebno su preporučljivi i popularni sustavni poslušnici. Uloga visokih svjetskih moćnika je odlučujuća ali su različita i nisu jedinstvena. Njihove politike su nazočne na ovim prostorima. Hrvati u Bosni i Hercegovini su konačno zadovoljni jer je Republika Hrvatska nakon dugi niz  godina jasno promovira i čvrsto se zalaže za politička i druga prava Hrvata u BiH, Usuglašenih stavova a tako različitih Predsjednika RH Milanovića i Premijera RH Plenkovića kao i Predsjednika Hrvatskog Sabora Jandrokovića. I u tako zlim vremenima mi po prvi put imamo složne zagovornike u EU  Očekujemo uskoro i učinak, jednaka prava  svakog konstitutivnog naroda u BiH sa naglaskom da svaki narod ima pravo i mogućnost izabrati svoje političke predstavnike. I konačno da se zaustavi svaki unitarizam i separatizam.
Možemo spomenuti izjavu oca sirotinje fra Didaka Buntića ” za Hercegovca je najbolja politika, da se ne bavi politikom već treba zauzeti zajednički stav”  Hvala Bogu, baš u najzločastijim vremenima imamo zajednički stav hrvatskog političkog korpusa u RH i BIH
Sveukupna politička situacija se može definirati kao vođenje specijalnog rata. (zauzimanje pozicija, kojima prethode čvrsti stavovi Prvaka i  prepoznavanje tajminga za rješenje ) Svi koji se razumiju u politiku, prepoznat će  “dodavanje” u svakom korpusu. Npr, da bi Milanović mogao hrabro istupiti, bilo je potrebno prije toga čvrsto ostati pri stavu o položaju Hrvata u BiH ( kako je i imao stav Dragan Čović)ZORAN I DRAGAN U JEDAN GLAS: Milanović i Čović pozdravili izjave Konakovića  i Radončića | Slobodna Bosna Koliko trebaš biti politički slijepac i ne zamjetiti perfidnu igru Izetbegovića, nudi (šta on ima da nudi) Hrvatima poziciju člana Predsjedništva, kao da Sporazum o miru triju strana ne postoji, kao da  sve ovisi samo od volje najmnogobrojnijeg naroda. Glupost i samo glupost a vrijeme teče,a posljednji tragovi ekonomije se ruše i uništavaju, dužničko ropstvo se multiplicira. Uskoro slijedi “buđenje” i suočavanje sa istinom o stvarnom ekonomskom položaju i snazi svake zemlje.  Vrlo malo ljudi prepoznaje srž problema. Najvažnije je prepoznati zajednički narodni interes i braniti ga čvrstim stavom, biti bedem (kineski zid) tako snažan da neprijatelju ni ne pada na um da ga ruši, niti ikad pokuša…snažni smo koliko je snažna naša obrana zajedništva.
Na kraju poruka svima  koji su u fazi mišljenja…. zauzmimo  čvrsti narodni i zajednički STAV.
“Narod bez vodstva propada” (tako i Sveto Pismo poručuje) a narodna mudroslovica veli ” Narod bez vođe je kao stado bez pastira”
Analitički tim BPZ
Voditelj tima
Mladen Ljubić Vajta
Previous articleMarijana Bevanda Marić “Ne moraš raditi sve za druge,”
Next articleZovu me Sjećanja”Obilježavanje 30 obljetnice preuzimanja kote Galac