Home Ekonomija Tjedni Komentar “Zanimljivo…. Ministar Lasić izabran za političara godine, a njegov ŽO...

Tjedni Komentar “Zanimljivo…. Ministar Lasić izabran za političara godine, a njegov ŽO HDZa HNŽ ga smijenio

240
0
 Kardinalna pogreška Predsjedniče, Županijski odbor HDZa HNŽ  je “ispustio” ministra Denisa Lasića, reagiranja  javnosti, navijača Zrinjskog i branitelja su ogromna. (zašto, toliko je izgradio, mudro iznašao formulu, zašto ne završi započeto i sl)
Slijedom svih pisanja našem portalu, zaključili smo kako je to kardinalna pogreška…. Jer je drčan, nacionalno osvješćen i zna postaviti pozicije pregovaranja. Nitko prije njega niti će poslije toliko u nemogućim uvjetima izgraditi i naći rješenje za križaljku nemoguću.
Ministra nismo konsultirali jer vjerujemo da poštuje stranačku stegu, ali glas javnosti mora se čuti.
Posebno promatrajući ovo današnje izvješće Vlade FBiH u kojem je prepoznatljiv i vidljiv učinak Ministra Lasića. NAMENE Kapa do poda ministre Lasiću.
Ponosni su na Tebe svi domoljubi, a posebno prvi dragovoljci i zapovjednici koji te se sjećaju kao maloljetnog dragovoljca angažiranog u Pologu.
Dužnost nam je upozoriti i kazati kako se čini kardinalna pogreška.
Čudno kako su svi zaboravili  (udruge HVO.-a) a tek “Groblje mira” nemjerljiv je doprinos kreativnih djela Ministra Lasića.

 

HDZ BiH

 

Zanimljivo i članovo ŽO HDZ-a šute, nevjerovatno kao mumije. Sutra je sjednica Središnjeg odbora HDZa. Možda neće šutjeti. Možda…
Naš tim se radi istine bori i zalaže za istinu bez straha.
Političari trebaju biti hrabri i baviti se politikom bez straha…. Šutljivci nisu političari, to su poltroni i račundžije….gdje je nestala čestita rasprava i poštivanje istine. Motivatori i hrabri bi trebali biti prepoznati i cijenjeni. A Ministar Lasić je i motivator i strateg.

ODOBRENO 7 MILIJUNA MARAKA U ovim gradovima će se graditi i rekonstruirati ceste

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, usvojila Program utroška sredstava “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta” u iznosu od 7.000.000 KM, koji je utvrđen Proračunom FBiH za 2023. godinu. U okviru ovog programa bit će financirano ukupno sedam projekata na području FBiH, prenosi Fena.

Za rekonstrukciju pristupne prometnice na magistralnu cestu Stolac – Neum planirano je 550.000 KM. Sredstva u iznosu od 600.000 KM predviđena su za sanaciju ulica Branilaca grada, ulice 1. Bataljona i dijela ulice Rasima Terzića u općini Gradačac. U istu svrhu planirano je 350.000 KM za pristupne ceste na magistralnom putu Neum – Stolac, te 500.000 KM za lokalne ceste Bukovica – Roško Polje na području općine Tomislavgrad.

 

 

Za izgradnju spojne ceste u zoni Bara na području Općine Čitluk bit će izdvojeno 500.000 KMTri milijuna KM planirano je za sanaciju lokalnih cesta Dobrič – Bile i Trn Belušine na području općine Široki Brijeg, te 1.500.000 KM za sanaciju regionalnih cesta u Posavskoj županiji. Navedeni iznosi namijenjeni su za izvođenje radova i nadzor.

Dio odobrenih sredstava za ove projekte nalazi se na posebnom računu za financiranje kapitalnih infrastrukturnih projekata u okviru Jedinstvenog računa Trezora, dok će se ostatak osiguravati sukcesivno u skladu s potrebama. Sredstva će se prenositi u tranšama na račun implementatora odobrenih projekata, nakon što Federalnom ministarstvo prometa i komunikacija dostave dokaze o izvedenim radovima ili uslugama, odnosno potpisan ugovor i ovjeren račun za izvedene radove ili usluge.

 

 

 

O načinu utroška odobrenih sredstava bit će potpisani ugovori kojim će biti utvrđena međusobna prava i obveze.

Za provođenje ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo financija, općine Stolac, Gradačac, Neum, Tomislavgrad, Čitluk i Široki Brijeg, te Vlada Posavske županije, svatko u okviru svoje nadležnosti, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Vlada FBiH za izgradnju cesta izdvojit će 7.000.000 KM

Autor objave
Mladen Vajta
Previous articleNajava: 43. sjednica Predsjedništva i 5. sjednica Središnjeg odbora HDZ-a BiH
Next articleMILANOVIĆ, BOŽINOVIĆ I ROJS NA PLITVICAMA: Krvavi Uskrs i 32. godišnjica pogibije Josipa Jovića!