Home Ekonomija “Tjedni Komentar”Korak k “Hrvatskoj” Slobodi

“Tjedni Komentar”Korak k “Hrvatskoj” Slobodi

812
0

Gospodine Predsjedniče,

možda sam pretjerao u obraćanju Vama ali osjećam potrebu da Vas izvjestim kao Prvaka hrvatskog naroda, a smatram kako informacije trebate imati iz više izvora. I u Svetom pismu piše “narod bez vodstva propada” a ja želim da imamo vodstvo zauvijek, kako nikad ne bi propali.
Moram priznati da Udruge nisu dorasle tim zadaćama. nekako su same sebi svrha, uspavali se sve isti kadrovi godinama, moramo to na neki način “uzburkati” kako bi u miru sačuvali ono što smo ratom i životom obranili. Nekako imam dojam da smo udruženje umirovljenika. Izbjegava se izravni kontakt s braniteljima i rasprave koje mogu biti i neugodne ali trebamo ih voditi unutar sebe kako ne bi eskalirale tamo negdje vani i učinile nesagledive štete. U udrugama moraju biti autoriteti koje uvažavaju i biraju branitelji svojom voljom i daju im povjerenje za zastupanje i aktivno sudjelovanje u svim segmentima političkog i društvenog života hrvatskoga naroda. Komunikacija je najvažnija ne smije se dogoditi da se izbjegava “zbog drugih obveza” i slično. Imali smo situaciju da se Predsjednik Federacije javno ogradio od branitelja, odnosno ratnih zapovjednika, a nakon toga nikakve komunikacije niti obrazloženja. To je nedopustivo.
Postavlja se pitanje nadležnosti i vječno prebacivanje na druge razine “vrućeg krompira” To je pogrešna taktika, ako je krompir vruć svi smo jednako odgovorni i svi moramo doprinijeti u rješavanju i komunikaciji onoliko kolika je snaga pozicije. Sve pozicije hrvatskog naroda su odgovorni narodu i Prvaku hrvatskog naroda u BiH, a nikako da se povlače i prebacuju odgovornost na druge razine. Kada su izbori i kampanja niko ne govori “ja ću biti odgovoran samo za taj dio.” Svi govore kako zastupaju interese hrvatskog naroda i svih skupina unutar hrvatskog naroda.Trenutno je na snazi nepisano pravilo  “da pitanje braniteljske problematike rješava Županijski ministar branitelja zajedno sa Voditeljem općinskog odjela za branitelje”
Mislim  da je ta komunikacija nedovoljna. Potrebna je snažnija obostrana suradnja  između političara i branitelja, a sve  radi kvalitetnijih odnosa i preventivnih mehanizama zaštite, te i radi boljeg  zdravlja branitelja. Mnogo nam pomaže kad osjetimo da smo potrebni i da smo uvaženi unutar političkog mehanizma hrvatskog naroda u BiH. Moramo preduprijediti odnose i spriječiti eventualno buduće događaje i sukobe koji su eskalirali kao u Kreševu.
Sve više je ponižavajućih takvih sukoba. A poznavajući takve situacije najgore je ako iziđu izvan nadzora, uvijek u takvim slučajevima Prvak je cilj, ma tko bio na tom mjestu. A naša dužnost mora biti zaštiti Prvaka pa makar svi drugi “pali” U slučaju “protesta” jedini ratni zapovjednici mogu biti rješenje zadatka. Jako je važan autoritet osobe koja vodi branitelje. Autoritet nije u pojedincima već u masi pojedinaca. A taj autoritet je, odgovorno Vam tvrdim, visokopozicionirani ratni Zapovjednik uvažen i poštovan od svih.
E to je moj razlog da se najavim kod Vas na razgovor u skorije vrijeme, kad Vi procijenite da je moguće. Dužan sam Vam prezentirati ime i plan  cjelokupne organizacije BRANIMIR. Velik dio pripreme mogu pozitivno uraditi i na taj način doprinijeti cjelokupnom planu.
Uz Vas Prvaka, takvu organizaciju na čijem je čelu hrabar i uvažen zapovjednik, a Predsjednik Federacije bi bio rasterećen. također je sad moment da se izvrši ustroj
Vrhovnog zapovjedništva hrvatskog naroda. Uz dužno poštovanje članovima i članicama Predsjedništva HDZ-A i HNS-A nitko tu izuzev vas nije državnik. sada je izvanredno političko stanje koje zahtjeva ljude od autoriteta, koji mogu izvršiti svaku zadaću. Potrebni su nak autoriteti, visoko pozicionirani u vojnim krugovima, a infrastruktura će biti odgovornost marljivih i uvaženih domoljuba ratnika i branitelja i braniteljica, koji već u nekom smislu su povezani u “ustavnom  domoljublju” kako ste Vi to lijepo kazali. To je svehrvatski projekt (ideja) koju bih Vam obrazložio
Ako smatrate da je vrijedno pozornosti i vremena bio bih zahvalan da me saslušate.
U suprotnome, nije potrebno ni da me pozivate na razgovor, znat ću odgovor.
Unaprijed se zahvaljujem
Prvi ratni zapovjednik u Domovinskom ratu 1991-1995
Mladen Ljubić Vajta
Previous articleKOMENTAR: Ne ugrožava Hrvatsku “ekstremni” Škoro, nego oni koji ga nazivaju ekstremistom
Next articleMARKO LJUBIĆ: Predsjednik/ca svih građana podmukla je ljevičarska prevara