Home Kultura Tomić novi-stari predsjednik UDIVDR HVO HRHB

Tomić novi-stari predsjednik UDIVDR HVO HRHB

169
0

U Kreševu je održan Izborni sabor UDIVDR HVO HB.

Nikica Tomić je ponovno izabran za predsjednika UDVDR-a HVO-a HZ HB, odlučila je velika većina izaslanika od njih 143 koliko ih je jučer došlo na zasjedanje 9. Izbornog sabora te krovne udruge, koji je održan u Kreševu.

IZBORNI SABOR
Povratak na članak

Nikica Tomić ponovno izabran za predsjednika UDVDR-a HVO-a HZ HB

Saboru nazočili brojni visoki uzvanici, predsjednici vlada i ministri

Nikica Tomić ponovno izabran za predsjednika UDVDR HVO Herceg-Bosne

U kupreškom hotelu Adria Ski održan je sedmi redoviti izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a Herceg-Bosne kojem su, uz 132 okupljena izaslanika, nazočili i predstavnici svih razina vlasti u BiH.

Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i odavanja počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima pristupilo se pozdravnom govoru gostiju. Uz ministra u Vladi HBŽ Ivicu Brešića, Jasnu Zlomislić, predsjednicu Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja, ministre branitelja iz HNŽ (Oliver Soldo) i ŽZH (Mladen Begić), nazočnima su se između ostalih obratili i Zdenko Ćosić, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, i Pavo Šljivić, izaslanik predsjednika Federacije BiH, u čije su ime također primili zahvalnice za neizmjernu pomoć u radu i opstanku udruge, prenosi Večernji list.

Izborom radnih tijela pristupilo se izbornom dijelu sabora. Nakon višesatnog zasjedanja za predsjednika je ponovno izabran Nikica Tomić, za kojega je glasovalo 86 izaslanika, dok je njegov protukandidat Mladen Ljubić osvojio 32 glasa.

Za dopredsjednike Udruge izabrani su Jozo Radoš (HBŽ, Tomislavgrad) i Marijan Arlović iz Posavske županije.

Previous articleDon Željko Majić postao deseti živući biskup iz Hercegovine
Next articleOTVOREN HIPER KORT U MOSTARU, OSIGURAN POSAO ZA 70 RADNIKA (FOTO)