Home Kultura TUŽNA VIJEST Preminuo Jerko Ćesić Ljudina, brat generala Rojsa

TUŽNA VIJEST Preminuo Jerko Ćesić Ljudina, brat generala Rojsa

1047
0

Bio je pukovnik Hrvatske vojske i istaknuti sportski djelatnik

Jerko Ćesić zvan Ljudina, brat poznatog hrvatskog generala Ljube Ćesića Rojsa, tragično je stradao u Posušju, potvrdili su Hercegovini.info iz Hrvatskog generalskog zbora. Imao je čin pukovnika Hrvatske vojske.

Ćesić je bio dugogodišnji lider ekipe HŠK Posušje.

‘Bio je jedan od tvoraca modernog i uspješnog sportskog kolektiva. Šest godina obnašao je funkciju sportskog direktora i u povijest ušao kao tvorac moćnog i nepobjedivog HŠK Posušja krajem devedesetih. Dva trofeja lige Herceg Bosne i pokal pobjednika kojeg je donio na posuško Banovo pred deset tisuća navijača, zauvijek će ostati ta slika u srcima svih navijača plavo-bijelog kluba!

Ljude, neka ti je laka Hrvatska zemlja i znamo da ćeš od gore biti naš najveći navijač!’, poručili su iz kluba.

Od Jerka Ćesića oprostili su se i organizatori malonogometnog turnira Kutija šibica iz Zagreba.

‘Na popularnoj Kutiji  je bio prisutan još od 1995. godine kada je debitirao kao voditelj MNK Sec iz Širokog Brijega za koju su tada igrali Slišković, Bazina, Bubalo, Haramina i dr.

Na izdanju našeg turnira 2019. godine Ljudina je kao trener nastupio u sve tri kategorije, a u povijesti MNT Kutija šibica će ostati upamćen i kao čovjek kojemu je pošlo za rukom da čak tri godine  za redom osvoji turnir s djevojkama iz sastava Michieli Tomić. Ne čudi stoga da su se mnogi šalili kako je recept  za osvajanje najvećeg malonogometnog turnira na ovim prostorima bio upravo Jerko Ćesić Ljudina.

Izdanje turnira koje je pred nama bit će prvo izdanje Kutije u posljednjih gotovo puna tri desetljeća bez Ljudine i zasigurno će svima nedostajati njegova strast za nogometom, kao i njegov veliki osmijeh te njegov uvijek pozitivan stav.

Ljudino, hvala ti na svemu i počivao u miru’, objavili su na društvenim mrežama.

Previous articleSDA predstavila novu parlamentarnu većinu u ZDŽ
Next articleMaestralni Marin Topić: Gdje prestaje realnost, a gdje počinje umjetnost?