Home Kultura U petak je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom...

U petak je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Širokog Brijega.

179
0
SHARE

 

Nakon himne ‘Lijepa naša’ u izvedbi profesorice Nikoline Zovko uz glasovirsku pratnju Mateje Milićević, na samom početku svečane sjednice Gradskog vijeća održane u povodu Dana grada Širokog Brijega nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

„Široki Brijeg se preobrazio u moderni gradić. Stvoreni su uvjeti za jedan dostojan život. Međutim ne smijemo biti zadovoljni, nego težiti ka još boljem. Svoj grad, svoje vrijednosti i sve što imamo trebamo cijeniti i uvijek biti vjerni pozitivnim načelima. Gradimo budućnost ovdje, poručio je predsjednik Topić. Na kraju svog govora uputio je čestitku svim Širokobriježankama i Širokobriježanima povodom Dana Grada i blagdana Velike Gospe.

Izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića prikazano je u formi video projekcije. Prikazani su projekti koji su u tijeku, projekti koji su završeni, ali i oni projekti koji se planiraju raditi u budućnosti. Nakon video projekcije koju možete pogledati i na Youtube kanalu Grada Širokog Brijega, gradonačelnik Miro Kraljević se prigodnim riječima obratio svim nazočnima.

U svome obraćanju gradonačelnik Kraljević izdvojio je koliko je bilo važno ustrajati da se održi kontinuitet sveobuhvatnog razvoja Širokog Brijega. „Povijest nas nije mazila, zahvaljujući entuzijazmu naših ljudi Širokog Brijega. Želim čestitati i zahvaliti se na ovom mjestu, našim dužnosnicima, našim gospodarstvenicima, koji su unijeli sebe da možemo imati grad koji nudi jednake stvari, kao i neke druge bogatije sredine. I danas, u vrijeme kriza, bilježimo pozitivne rezultate. Naš rast i razvoj će se i nastaviti“, izdvojio je gradonačelnik Miro Kraljević.

Visoko izaslanstvo HNS-a BiH predvodili su predsjednik dr. Dragan Čović, predsjednik Federacije BiH Čavara, članovi Predsjedništva HNS-a BiH, kao i drugi politički dužnosnici. Današnjoj svečanosti nazočili su brojni gosti, uzvanici i gospodarstvenici sa šireg prostora Bosne i Hercegovine.

Na svečanosti se obratio i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara. „Čestitam Vam današnji dan, ovo je poseban dan kad svi imamo priliku vidjeti koliko snažno i jako radite. Grad Široki Brijeg je simbol hrvatskog ponosa, slobode na ovim prostorima, simbol uspjeha na sportskom, gospodarskom i svakom drugom planu. Naravno da u ovo vrijeme turbulencija treba pomoć i viših razina. Skupa ćemo doprinositi razvoju svakog kraja i sa svih razina, jer ovaj grad to zaslužuje“.

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su i javna priznanja.

Javna priznanja Zlatna plaketa „Grb grada Širokog Brijega“ dodijeljena su:
• Domu zdravlja Široki Brijeg;
• Ivanu Banožiću

Također, uručenu su zahvalnice širokobriješkim ratnim postrojbama:

1. Antiteroristička jedinica Širokobriješka Kažnjenička bojna
2. Prva dragovoljačka satnija Poskoci
3. Hrvatsko vijeće obrane općine Široki Brijeg (Krizni stožer općine Široki Brijeg)
4. Druga dragovoljačka satnija za posebne „ namjene „Beta Široki Brijeg
5. Topništvo Općinskog stožera Široki Brijeg
6. Policija MUP-a Široki Brijeg
7. Poskok bojna Široki Brijeg
8. Protuzračna obrana Široki Brijeg
9. Bojna Ivica Čarls – Pukovnija Ante Bruno Bušić
10. Vojna policija Široki Brijeg
11. Samostalna širokobriješka bojna
12. Brigada „Mario Hrkać Ćikota
13. 83. domobranska pukovnija
14. 22. diverzantski odred
15. Ratni sanitet Široki Brijeg
16. Centar veze Široki Brijeg

Nakon dodjele priznanja i zahvalnica u ime dobitnika su se zahvalili ravnatelj Doma zdravlja dr. Mirko Kordić i ispred branitelja Vlado Marić.

Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljene svijeće na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.

Svečanost obilježavanja Dana grada upotpunili su glazbenim brojevima Ante i Mate Slišković. Program je vodio Marinko Karačić, a sjednica se mogla pratiti putem Radio postaje Široki Brijeg i prijenosa uživo na službenom youtube kanalu Grada Širokog Brijega.

U povodu Dana grada iz tiska je izišao novi 33. broj informativnog biltena „Široki info“. Bilten se može u elektronskoj formi preuzeti na službenoj web-stranici Grada Širokog Brijega (www.sirokibrijeg.ba). Tiskani primjerak može se preuzeti na info-pultu na ulazu u zgradu Gradske uprave.

 

Fotografija Grad Široki Brijeg.

Fotografija Grad Široki Brijeg.

Fotografija Grad Široki Brijeg.

Fotografija Grad Široki Brijeg.

Fotografija Grad Široki Brijeg.

Fotografija Grad Široki Brijeg.

Fotografija Grad Široki Brijeg.

Fotografija Grad Široki Brijeg.

cropped-mm-icon-3.png | MM Portal