Home Ekonomija U VITEZU ODRŽANA POLITIČKA AKADEMIJA ZA ŽENE HDZ 1990

U VITEZU ODRŽANA POLITIČKA AKADEMIJA ZA ŽENE HDZ 1990

537
0
OSNAŽIVANJEM ŽENA DO POZITIVNIH PROMJENA U DRUŠTVU
“Proteklog vikenda u Etno selu Čardaci u Vitezu održana je Politička akademija za žene HDZ 1990 i Konrad Adenauer Fondacije pod nazivom Žene u politici.
Koordinatorica Političke akademije Antonija Banožić poručila je kako je cilj ovog projekta osnaživanje žena, upoznavanje sa položajem i utjecajem žena na BiH političkoj sceni. Unapređivanje njihovog položaja u društvu. Prava žena su i prava muškaraca jer su to ljudska prava. No i danas imamo veliki raskorak u nekim područjima žene imaju mogućnost uspjeha bez ograničenja a na drugim područjima ta prava postoje samo formalno.Žene u BiH su podložne različitim oblicima diskriminacije pri zapošljavanju, pri napredovanju u karijeri, zbog dobi, reproduktivnog statusa ili predrasuda i stereotipa o ulogama i sposobnostima žena.  Umrežavanjem žena i njihovom međusobnom podrškom jačamo društvo i potičemo pozitivne promjene. Jedan od ciljeva ove Akademije je poticanje na unutar stranačku suradnju, suradnju sa bliskim strankama unutar BiH, regije i EU sa ciljem jačanja položaja žena u BiH i pristupanju punopravnosti članstvu europskih integracija.
Poručila je Banožić te se u ime HDZ 1990 zahvalila Konrad Adenauer fondaciji za potporu pri organizaciji Političke akademije.”
HDZ 1990
Fondacija Konrad Adenauer Sarajevo
Previous articleDalibor Miloš uručio je gradonačelniku Kordiću dres reprezentacije ……..
Next articleMilanović predlaže da se ‘Oluja’ ove godine proslavi u Glini: “Knin nije Berlin”