Home Ekonomija U VITEZU ODRŽANA POLITIČKA AKADEMIJA ZA ŽENE HDZ 1990

U VITEZU ODRŽANA POLITIČKA AKADEMIJA ZA ŽENE HDZ 1990

430
0
SHARE
OSNAŽIVANJEM ŽENA DO POZITIVNIH PROMJENA U DRUŠTVU
“Proteklog vikenda u Etno selu Čardaci u Vitezu održana je Politička akademija za žene HDZ 1990 i Konrad Adenauer Fondacije pod nazivom Žene u politici.
Koordinatorica Političke akademije Antonija Banožić poručila je kako je cilj ovog projekta osnaživanje žena, upoznavanje sa položajem i utjecajem žena na BiH političkoj sceni. Unapređivanje njihovog položaja u društvu. Prava žena su i prava muškaraca jer su to ljudska prava. No i danas imamo veliki raskorak u nekim područjima žene imaju mogućnost uspjeha bez ograničenja a na drugim područjima ta prava postoje samo formalno.Žene u BiH su podložne različitim oblicima diskriminacije pri zapošljavanju, pri napredovanju u karijeri, zbog dobi, reproduktivnog statusa ili predrasuda i stereotipa o ulogama i sposobnostima žena.  Umrežavanjem žena i njihovom međusobnom podrškom jačamo društvo i potičemo pozitivne promjene. Jedan od ciljeva ove Akademije je poticanje na unutar stranačku suradnju, suradnju sa bliskim strankama unutar BiH, regije i EU sa ciljem jačanja položaja žena u BiH i pristupanju punopravnosti članstvu europskih integracija.
Poručila je Banožić te se u ime HDZ 1990 zahvalila Konrad Adenauer fondaciji za potporu pri organizaciji Političke akademije.”
HDZ 1990
Fondacija Konrad Adenauer Sarajevo