Home Ostalo UDARA SE I NA CRKVU

UDARA SE I NA CRKVU

944
0

 

UDARA SE I NA CRKVU: Nikić proziva Crkvu za uzimanje novca na dan najveće hrvatske tragedije u Uzdolu

Unatoč tome što su sve političke stranke predstavile i prihvatile kodeks izbornog ponašanja i međusobnog, kakvog takvog, uvažavanja pojedine političke opcije i dalje ne biraju metode komunikacije. Osobito je to vidljivo u virtualnom svijetu, na društvenim mrežama gdje nestaje sva etika, kodeksi i norme ponašanja.

U redovima opozicije takve aktivnosti posebno su izražene nastojeći na taj način privući što više glasova u svoje tabore ne birajući sredstva za takvo što. Unutar hrvatske političke scene, svoje svjetlo pod suncem i medijsku pozornost privlači izvjesni Zdravko Nikić. Novopečeni strateg kampanje HDZ 1990 oglasio se preko svog privatnog facebook profila direktno kritizirajući Crkvu na dan jedne od najvećih hrvatskih tragedija Domovinskog rata u Uzdolu. Prozivajući Katoličku crkvu za nemoral u svom djelovanju, Nikić ističe da Crkva ne poštuje nikakvu etiku i da se „prodaje za Judine škude“!!! Svojim komentarom ne samo da je povrijedio Katoličku crkvu optužujući ih da uzimaju novac, nego i pokazuje koliko poštuje svakog poginulog branitelja koji je položio život za hrvatski narod, svoju vjeru i domovinu i to baš u Uzdolu, mjestu nakrvavije hrvatske žrtve. Prisvajajući ulogu moralnog etičara, Nikić si daje za pravo suditi što se smije, a što ne, držeći prodike i Crkvi koja je bila najveći, i često jedini oslonac našeg naroda kroz povijest.

Isti taj Zdravko Nikić, 90ih godina bio je jedan od utemeljitelja HDZ-a BiH koje danas proziva i preko Crkve i preko obilježavanja godišnjica hrvatskih stratišta. Naime Nikić je dugo vremena bio glavni i odgovorni urednik Hercegbosanske novinske agencije HABENA čije je kadrove birao upravo HDZ BiH. Dobri poznavatelji izbornih prilika ističu da je Nikić „visio“ u stožeru HDZ BiH i bio u prvim redovima na skupovima. Prvom prilikom i nakon isteka mandata u FENA-i, federalnoj novinskoj agenciji, prelazi u redove HDZ 1990 vodeći danas informativno promidžbeni odjel i izbornu kampanju.

Upravo konvertit poput Nikića, u izdanju najveće moralne vertikale proziva direktno Crkvu za primanje novca i to u Uzdolu kako bi došao do vlastite satisfakcije, pogotovo one materijalne!

U narodu bi se reklo, ako je i od Zdravka Nikića, previše je!

Previous articlePredsjednik Čović nazočio Dijamantnoj sv. misi fra Petra Krasića – šezdeset godina službe oltaru i narodu
Next articlePredsjednik Čović: Doprinos turizma razvoju zemlje moramo podići na veću razinu