Home Ostalo USPJEŠAN RADNI POSJET IZASLANSTVA HNŽ I GRADA MOSTARA U TURSKOJ – Istanbulu...

USPJEŠAN RADNI POSJET IZASLANSTVA HNŽ I GRADA MOSTARA U TURSKOJ – Istanbulu i Ankari

480
0
S dužnosnicima Grada Mostara i Vlade HNŽ, tijekom radnog službenog posjeta, susreo sam visoke dužnosnike Predsjedništva i Parlamenta Turske, gradova Istanbula i Ankare, te Regulatorne agencije za informiranje i komunikacije.
Naglasio sam mogućnosti i potencijale Hercegovačko-neretvanske županije osobito u gospodarstvu, poljoprivredi,  turizmu i prometu, naročito Zračnu luku Mostar te pozvao turske investitore da ulažu u našu Županiju.
Uvjeren sam kako će suradnja uroditi projektima od obostranog interesa na dobrobit građana Županije!

Kordić i Herceg predvodili izaslanstvo u posjetu Istanbulu i Ankari

Izaslanstvo Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije, predvođeno gradonačelnikom dr. sc. Marijom Kordićem, predsjednikom Vlade dr. sc. Nevenkom Hercegom, županijskim ministrom prosvjete znanosti, kulture i športa dr. sc. Rašidom Hadžovićem, predsjednikom Gradskoga vijeća Grada Mostara Salemom Marićem i zastupnikom u Parlamentarnoj skupštini BiH Edinom Mušićem, boravilo je u četverodnevnom radnom posjetu Republici Turskoj.  U Predsjedništvu Turske primio ih je tajnik Predsjedništva dr. Mertin Kirath, izrazivši tom prigodom dobrodošlicu, ali i pohvalivši proaktivan pristup i suradnju u izgradnji i razvitku međusobnih odnosa. Također, organiziran je i službeni susret u turskom Parlamentu. Prilikom radnog posjeta izaslanstvo je razgovaralo s lokalnim čelnicima u Istanbulu i Ankari. Tijekom razgovora i razmjene iskustava zaključeno je kako postoje temelji i kapaciteti za razvijanje suradnje u segmentima gospodarstva i tehnologije, kao i u području zračnoga prometa te turizma. Naglašena je izuzetna geografska pozicija i prometni potencijal Hercegovačko neretvanske županije.  Gradonačelnik Kordić je poseban naglasak stavio na razmjenu iskustava po pitanju komunalnih tema i infrastrukturnih rješenja naglasivši potencijal Zračne luke Mostar koji treba razvijati.  Predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg poslao je poruku o potrebi stalnoga dijaloga i koordiniranoga rada u interesu žitelja cijele županije, pozvavši Tursku na snažnije investiranje o projekte od zajedničkog interesa, poglavito na polju razvitka turističke ponude i prometne infrastrukture.  Izaslanstvo se susrelo i sa generalnim direktorom Agencije za informiranje i komunikaciju Republike Turske Ebubekir Sahinom s naglaskom na  važnost medija u komunikaciji s građanima, kao i promociji kulture i turističkih potencijala. Domaćini su prezentirali rad i kapacitete velikih medijskih kuća, prije svega Haber Globala.  Kordić i Herceg izrazili su zadovoljstvo stečenim iskustvima i uspostavljenim vezama tijekom radnog posjeta, osobito produktivnim sastancima koji će u budućnosti rezultirati aktivnom suradnjom u promicanju gospodarskih, informacijskih, turističkih i prometnih kapaciteta Grada i Županije.

Previous articleTjedni komentar Obljetnica kapelice Sv.Ivana Krstitelja u Vojarni Stanislav Baja Kraljevic..
Next articleAntonija Banožić ” Konferencija o komunikaciji vlade Jugoistočne Europe 2021.