Home BIH Veličanstven koncert Čuvarica, Simfonijskog orkestra i Rock band-a  u Mostaru

Veličanstven koncert Čuvarica, Simfonijskog orkestra i Rock band-a  u Mostaru

133
0
Povodom Svjetskog dana glazbe 20. lipnja 2024.godine održan je zanimljiv koncert u Parku Zrinjevac u Mostaru. Koncert su izveli Etno skupina Čuvarice, Simfonijski orkestar i bend. Spoj je ovo etno, rocka i klasične glazbe. Koliko god bili različiti u svojim stilovima donijeli su nam na jedan jedinstven način nešto novo, originalno i slobodno možemo reći naše. Na koncertu su se našle 15 autorskih pjesma Etno skupine Čuvarice. Divojka, Zemljo moja po kojoj je i nazvan koncert, Oj Ivane, Hajduk Mijat Tomić, Diva s Vrana, Molitva kraljice Katarine, Misečino, Pomami se stara baba i druge zanimljive pjesme  koje se nalaze na dva albuma ove skupine. Prvi album zove se Divojka koji je objavljen 2019.godine i drugi album „Tragom Prošlosti“  snimljen 2023.godine. Glazbu za pjesme potpisuje David Glibo, veliki broj tekstova Žarko Madžar, a aranžman Josip Vukoja.
Sve aranžmane za simfonijski orkestar potpisuje maestro i dirigent Damir Bunoza .
 Članovi benda bili su : na bubnjevima Dragan Raspudić, na udaraljkama Juraj Glibo, na električnoj gitari Josip Vukoja Joca, na akustičnoj gitari David Glibo i za klavijaturom Ivan Vlajčić.
Pokrovitelj ovoga koncerta je grad Mostar, a medijski pokrovitelji su bljesak.info., RDV.
Koncert je bio jako posjećen od strane gledatelja bez obzira na visoke temperature u Mostaru.
Voditeljica i ravnateljica Simfonijskog orkestra prof. Snježana Zovko kao i voditeljica Etno skupine Čuvarice mag. Biljana Glibo nisu krile svoju sreću i uzbuđenje, te se nadaju reprizi ovoga koncerta i u drugim gradovima.
Ovo je povijesni trenutak za skupinu Čuvarice koje svoji radom i zalaganjem već odavno prelaze granice BiH.
@pratitelji
Diva s Vrana”: “Čuvarice” iz Rame izdale novi spot uoči Divina dana – Jabuka.tv
Previous articleGradonačelnik grada Mostara dr.Mario Kordić “Radovi na olimpijskom bazenu u Mostaru”
Next articleMinistrica Vlaisavljević posjetila rukometni klub Izviđač