Home Scena Veličanstven skup u Busovači: Luksuz je i znak slabosti odlučivati u ime...

Veličanstven skup u Busovači: Luksuz je i znak slabosti odlučivati u ime hrvatskog naroda

1297
0

“Prepuna dvorana i na večerašnjem skupu dokaz je ogromne potpore koju Busovača daje HDZ-u ali vjerujem i potporu našim kandidatima spremnim boriti se u zajedništvu za razvoj ostanak i opstanak na ovim područjima” kazala je Mirjana Plavčić, predsjednica OO HDZ BiH Busovača na početku večerašnjeg predizbornog skupa HDZ-a BiH i HNS-a. Uz zahvale  dužnosnicimama iz Busovače, Plavčić je zahvalila i svim drugim hrvatskim dužnosnicima koji su podržali velik broj projekata u ovoj općini te iz aktualnog Izbornog programa posebno istaknula demografsku obnovu, obitelj i mlade kao zadaću i obećanje da će svi izabarani dužnosnici snažno se zalagati za zakonska rješenja koja će u konačnici osigurati bolju poziciju mladih ali i osnažili obitelj kao stup društva.

“Posebnu ulogu u ovim procesima imaju naše žene, koje moram posebno istaknuti potaknuta i jučerašnjom velikom obljetnicom naše Zajednice žena. Svim svojim dragim kraljicama po uzoru na našu kraljicu Katarinu želim da nas i dalje vodi vjera u Boga, hrabrost, gordost, ljubav prema obitelji, domovini i neka sve ovo budu trajne vodilje u našim životima”, kazala je predsjednica Općinskog odbora Mirjana Plavčić dodavši kako Busovača ima tihe, samozatajne i vrijedne ljude ali i one hrabre koji su devedeestih bili odlučni obraniti naše domove ali i one koji se danas za govornicama bore za opstojnost hrvatskog naroda.

“Bili ste stožer naše obrane kada je bilo najteže, jednako tako vjerni i HDZ-u BiH, primjer kako treba nositi križeve i težinu naše prošlosti i budućnosti”, kazao je general Ilija Nakić, nositelj županijske liste za Sabor ŽSB te spomenuo najvažnije projekte u Središnjoj Bosni od izgradnje šeste lamele Hrvatske bolnice u novoj Biloj do realizacije višemilijunskih ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju cesta.

“Hvatski narod Središnje Bosne nitko i ništa ne može uništiti jer o našim dubokim korijenima na ovome tlu svjedoče naši samostani, tradicija, običaji koji obvezuju sve nas kao i hrvatske dužnosnike i cijeli narod da razmislimo, da ne odlazimo i ne zatvaramo vrata zauvijek. Ne zaboravimo sve ono što su naši branitelji dali jer oni nisu poginuli iz mržnje nego iz ljubavi prema svom domu i obitelji, kazao je general Nakić.

Večerašnji skup je dokaz da ste ostali uz svoj narod, uz HDZ i HNS jer samo zajedno možemo još više, kazao je Marinko Čavara, nositelj liste za Parlament Federacije BiH  pozvao sve nazočne u dvorani, one koji nisu bili a koji redovno glasaju za HDZ  BiH a posebno one koji dosad nisu glasali i koji privremeno borave izvan BiH, da svi zajedno na predstojećim izborima u ovim turbulentnim vremenima iz Busovače najave pobjedu.

“Mi u Busovači znamo kako se boriti ali znamo i da se uvijek vrijedilo boriti za svoj narod i domovinu stoga zbog svoga naroda i svih naših žrtava kroz povijest se moramo udružiti i osigurati od preglasavanja, te biti svjesni da jedino kroz zajedništvo možemo doći do ravnopravnosti”, kazao je predsjednik Federacije Marinko Čavra.

Nikola Lovrinović, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH i večeras je u Busovači u svom prepoznatljivom stilu i nastupu na najbolji mogući način prenio emocije i važnost izlaska na izbore počevši od od onih najtežih političkih vremena kada je nametnutim odlukama mimo volje hrvatskog naroda počela borba za jednakopravnost. “Nikome mi ništa ne oduzimamo, nama ništa tuđe ne treba, samo ono što nam pripada i od toga nećemo odustati” poručio je Lovrinović.

Riječima uklesanim na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Busovači, “Tko nije svoj, taj je svačiji”, hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović večeras je započeo obraćanje pred prepunom dvoranom na predizbornom skupu u ovoj općini, pozdravivši sve kandidate, dužnosnike HDZ-a ali i Hrvatskog narodnog sabora kao sudionike velikog političkog projekta hrvatskih predstavnika.

“Središnja Bosna i Hercegovačko neretvanska županija kao posebne i mješovite i oslanjaju se jedna na drugu jer sve što pripada bošnjačkom narodu kao malobrojnijem u jednoj, pripada i hrvatskom narodu u drugoj županiji a to možemo postići ako budemo okupljeni kao što smo večeras ovdje u Busovači”, kazao je predsjednik Čović te poslao poruku i onima koji još misle da treba odlučivati u ime hrvatskog naroda.

“Prevelik je to luksuz ali i znak slabosti onih koji misle da mogu na taj način upravljati ovim prostorom. Stoga mi budimo puno više od onoga sto smo bili, ojačajmo povjerenje, a i gradimo projekt HNS-a”, poručio je predsjednik Čović, osvrnuvši se posebno na branitelje, ali i obitelj i zaštitu djece kao i nužnost uspostave povjerenja kao pretpostavke za ozračje mira u kojem želimo živjeti.

Previous articleNa Zahtjev “Čitatelja vraćamo ! Interwiu s Predragom-Bake-Kožul bpz.ba
Next articlePotez “Kampanje-2018 u BIH” dr.sc Nevenka Hercrga “Odao Počast “Hajduku” Mijatu Tomiću “Bravo Predsjedniče” bpz.ba