Home Ekonomija Više od 60 izlagača na Sajmu braniteljskog poduzetništva u HNŽ

Više od 60 izlagača na Sajmu braniteljskog poduzetništva u HNŽ

71
0

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a i Referalni centar branitelj/borac ”Zadrugar” organizirali su sedmi Sajam braniteljskog/boračkog poduzetništva u HNŽ-u koji je danas u Mostaru otvoren do 18 sati u šetališnoj zoni ulice Nikole Šubića Zrinskog.

Uz želju da izlagači uspješno promoviraju svoje proizvode i sklope partnerstva koja će poboljšati njihovo poduzetništvo, predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač proglasila je Sajam otvorenim. Naglasila je kako će županijska Vlada uvijek podržavati ovu razinu organiziranja branitelja.

– Mi smo još u svojim programskim smjernicama kao jednu od ključnih odrednica definirali trajnu skrb o svim sudionicima Domovinskog rata. U tom kontekstu zadovoljna sam načinom na koji Ministarstvo branitelja provodi sve programe u smislu zdravstvene skrbi, socijalne zaštite, samozapošljavanja i drugih programa, a posebno sam ponosna na činjenicu da smo kao Vlada donijeli Uredbu kojom smo oživjeli Zakon o dopunskim pravima branitelja i dali prednost u zapošljavanju svim sudionicima Domovinskog rata, a posebno obiteljima poginulih branitelja – rekla je Buhač.7. sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva otvoren u Mostaru

Kaže da će Vlada ustrajati na održavanju kulture sjećanja na ovaj rat, na svakog sudionika i stradalnika rata, te da je njihova posebna zadaća to prenijeti na buduće generacije, ali i zapisati istinu i činjenicu o ovom ratu i ostaviti im to u naslijeđe.

Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Đuro Prkačin rekao je da Ministarstvo, uz potporu Vlade HNŽ-a, u kontinuitetu poduzima mjere u poticanju osnivanja, rada i razvoja braniteljskih zadruga, kao i na poticanju samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kako bi djelomično ili u cijelosti ostvarili egzistenciju za svoju obitelj.

– Ovakav vid promocije iznimna je prigoda za njihovo poslovno predstavljanje, umrežavanje te naravno popularizaciju braniteljskih proizvoda – dodao je ministar, naglasivši da će ostati opredijeljeni za sustavnu potporu ovakvim oblicima braniteljskog poduzetničkog organiziranja.

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Nedžad Lokmić iskazao je čast i zadovoljstvo što je i ove godine dio Sajma braniteljskog poduzetništva.

– Prošle godine sam bio ovdje i uvjerio se u vašu sposobnost. Sa željom da budete prepoznati, čestitam i želim vam sve najbolje – poručio je federalni ministar.

Direktor Referalnog centra branitelj/borac ”Zadrugar” Marijan Brajković naglasio je kako se danas predstavljaju proizvodi koji potječu iz braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta te proizvoda branitelja poljoprivrednika./. sajam braniteljskog poduzetništva - 7. sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva otvoren u Mostaru

Kako je istaknuo, na sajmu se predstavlja više od 60 izlagača iz Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te Republike Hrvatske.

Inače, Sajam obuhvaća raznolik spektar aktivnosti, uključujući izložbe proizvoda i usluga, konzumiranje ili kupovinu domaćih ekoloških prehrambenih proizvoda od voća, šumskih plodova, likera za ljekovite i aperitivne namjene, voćnih rakija, sokova, vina, meda, kompota, proizvoda sušenog voća, mednih prerađevina i prirodne kozmetike na bazi pčelinjih proizvoda, prerađevina od povrća, proizvoda od ljekovitih bilja (čajevi, kreme tinkture, jastuci od ljekovitog bilja), raznolike proizvode kućne radinosti, unikatnih drvenih i metalnih predmeta, kao i druge proizvode./Fena/HMS/7. sajam braniteljskog / boračkog poduzetništva otvoren u Mostaru

Previous articleAntoniette održala koncert za pamćenje u Širokom Brijegu
Next articleTRAVNIK: Obilježena 31. obljetnica bitke za Pješčaru