Home Kultura VLADA HNŽ PRIMILA 50% VIŠE OD PLANIRANOG BROJA VJEŽBENIKA – USKORO I...

VLADA HNŽ PRIMILA 50% VIŠE OD PLANIRANOG BROJA VJEŽBENIKA – USKORO I DRUGI KRUG

663
0

Predsjedniče Herceg -za ovakav “korektan” odnos prema “mladim” ljudima i  odluku koju ste odobrili ostajemo “bez rječi “i zato Vam želimo uručiti Zahvalnicu i mali poklon “zahvale” “sat s znakom naše udruge”

                                                                                                                     Nastavljajući projekt zapošljavanja pripravnika/vježbenika u sklopu kojega je, u ovom mandatu, primljeno oko 600 mladih visokoobrazovanih osoba Vlada HNŽ je, vodeći se ranije utvrđenim kriterijima, poglavito socijalnim statusom kandidata, duljinom čekanja na evidenciji službe za zapošljavanje, te pripadnošću obiteljima poginulih branitelja donijela Odluku o odabiru pripravnika/vježbenika u 2020. godini. Iako je bio planiran prijam 100 vježbenika, Vlada je, s obzirom na to kako se na javni poziv prijavilo oko 600 kandidata, učinila dodatne napore kako bi u prvom krugu bilo primljeno 50% više od planiranog broja, tj. umjesto 100 vježbenika, njih 150, uzimajući u obzir, uz spomenute kriterije, i potrebu ravnomjernog prijama vježbenika s područja cijele Hercegovačko-neretvanske županije, iz svih općina i gradova.

 

 

U više navrata apelirano je na potrebu zajedničkog djelovanja s gradovima i općinama u HNŽ, te isticano jedinstveno stajalište svih članova Vlade kako se samo zajedničkim naporima županijske i lokalnih vlasti (gradova i općina) mogu stvarati uvjeti za prvo zapošljavanje mladih i njihov ostanak na našim prostorima. Nažalost, angažiranje jedinica lokalne samouprave, u iznimno bitnom projektu zapošljavanja vježbenika, u najvećem je dijelu izostalo.

Razumijemo nezadovoljstvo dijela kandidata koji u prvom krugu nisu primljeni, ali iznova napominjemo kako su, u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje i Službom za zapošljavanje HNŽ, osigurana sredstva za prijam dodatnoga, značajnijeg, broja pripravnika/vježbenika s Liste kandidata koji ispunjavaju uvjete. Planirano je da kandidati, izabrani odlukom Vlade, u drugom krugu otpočnu obavljati pripravnički/vježbenički staž već u travnju 2020. godine.

Previous articlePrepoznajete li ovog političara!? Danas se natječe za važnu dužnost! Ivan Anušić
Next articleOki Pazinanin “Još malo “