Home Kultura Vraćamo se na staro? Najavljene restriktivnije epidemiološke mjere u ŽZH

Vraćamo se na staro? Najavljene restriktivnije epidemiološke mjere u ŽZH

491
0
SHARE
Zbog pogoršane epidemiološke situacije u ŽZH Stožer civilne zaštite najavio je uvođenje restriktivnijih epidemioloških mjera.

Na poziv predsjednika Vlade ŽZH, u utorak, 16. ožujka, održan je sastanak u zgradi Vlade kojem su nazočili dr. Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, Toni Kraljević, ministar financija, David Grbavac, ministar unutarnjih poslova, Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite, dr. Andrea Jurić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo i Stipan Zovko, glasnogovornik Stožera.

Sastanak je održan zbog pogoršane epidemiološke situacije na prostoru Županije Zapadnohercegovačke. Dr. Pejić i dr. Jurić su izvjestili nazočne o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na prostoru Županije, ali i na prostoru cijele Federacije BiH.

Predloženo je uvođenje restriktivnijih mjera kako bi se ovaj negativan trend zaustavio i povećanje nadzora trenutnih mjera od strane Ministarstva unutarnjih poslova i Uprave za inspekcijski nadzor.

Sjednica Stožera civilne zaštite će biti održana u četvrtak, 18. ožujka, kada bi trebale biti usvojene i nove mjere, priopćeno je.

ŽZH neće obustaviti cijepljenje AstraZenecom, nisu prijavljene nuspojave

Dok sve više europskih zemalja obustavlja cijepljenje AstraZenecom, pa i Koprivničko-križevačka županija u Hrvatskoj, to se neće dogoditi u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Cijepljenje u Županiji Zapadnohercegovačkom cjepivom AstraZenece nije obustavljeno s obzirom da se kod nas ne radi o seriji cjepiva koje je izazvalo problem u Europi. Inače bi i mi poduzeli slične mjere. Izravno od … Nastavi čitati