Home Vijesti Vučić pozvao Grabar Kitarović da posjeti Srbiju

Vučić pozvao Grabar Kitarović da posjeti Srbiju

936
0
SHARE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vuči pozvao hrvatsku predsjednicu Kolindi Grabar Kitarovi da u najskorije vrijeme posjeti Srbiju i uputio pozdrave uz želje da Srbija i Hrvatska u budućnosti riješe otvorena pitanja te unaprijede odnose i suradnju na dobrobit naroda obiju zemalja.


Predsjednik Srbije rekao je u srijedu da je rješavanje pitanja nestalih najvažnije civilizacijsko i humanitarno pitanje za Srbe i Hrvate te da državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvjetljavanja njihovih sudbina

Vučić je povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije primio Ivicu Vrkića, specijalnog izaslanika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za pitanja nestalih, te je osječki gradonačelnik iznio nove konkretne inicijative koje bi pomogle rješavanju pitanja nestalih.

Vrkić je nakon razgovora s Vučićem kazao da intenzivnim radom na potrazi za nestalima i poginulima može biti umanjen bol obitelji, a to je put i za znatno bolje odnose dviju država i dva naroda.

‘To je nastavak dogovora iz Zagreba predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vučića i dokaz da je ta tema bitna i za Hrvatsku i Srbiju’, naglasio je.

Predsjednik Srbije Vučić pozvao je građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu jer, kako je rekao, oni su ravnopravni građani te zemlje, s kojima su živjeli i živjet će u miru i slozi.

Vučić je to rekao tijekom prijema predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, a povodom druge godišnjice od potpisivanja Subotičke deklaracije o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske.

Vučić i Žigmanov su razmotrili realizaciju ključnih inicijativa i konkretnih projekata u oblasti infrastrukture, kulture i obrazovanja, koji će doprijeti unapređenju položaja hrvatske zajednice u Srbiji. Žigmanov je rekao da je dvije trećine dogovorenih projekata realizirano, dok je realizacija ostalih u toku.

MP/foto:pxll