Home Kultura Za Uskrs ćemo uživati u lijepom vremenu

Za Uskrs ćemo uživati u lijepom vremenu

821
0

U proteklom tjednu vratilo nam se većinom suho i sunčanije vrijeme. U dane vikenda u BiH prevladavat će suho, mirno i stabilno vrijeme s puno sunca. Vjetar će biti većinom slab. Nastavit će se porast temperature, kako jutarnje tako i dnevne. Uživat ćemo u lijepom vremenu i temperaturi oko 20 Celzijevih stupnjeva, možda i malo iznad.

Za nedjelju, na Uskrs, prognozira se mnogo sunca i topline. Pravi proljetni dan s popodnevnom temperaturom između 20 i 22 Celzijeva stupnja.

U ponedjeljak ostaje toplo, ali ne posve stabilno pa će popodne ili navečer postojati mogućnost za pokoji kraći pljusak. Ali moguće je da to i zakasni pa dođe tek u utorak. Na jugu su nestabilnosti moguće već u ponedjeljak poslijepodne. Do tada će prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo.

Ujutro će puhati bura, a danju vjetar s juga.

No, u nedjelju okreće na jugo, koje će početkom tjedna jačati, zbog čega će i jutarnja temperatura još malo porasti.

“Jača južina sa sobom povlači nerado viđenog gosta – pustinjski afrički pijesak. Razlog povlačenja pijeska i jačanja južine jeste nizak položaj ciklone, blizu obala Maroka i Libije gdje se nalazi snižen zračni tlak, a s istoka se nalazi polje visokog zračnog tlaka. S pijeskom u zraku nebo će se zamutiti,” kazao je za N1 meteorolog amater Nedim Sladić.

Previous articleIz Kuta “Zlatiborske” Kraljice Jelene Marić “BILI SMO… “
Next articleNevjerojatne snimke – mladi lav spašava ostarjelog kralja džungle od čopora hijena!