Home Ekonomija Zajednica žena HDZ-a BiH svečano obilježila 10-tu obljetnicu utemeljenja

Zajednica žena HDZ-a BiH svečano obilježila 10-tu obljetnicu utemeljenja

1286
0

Nakon Utemeljiteljskog sabora u rujnu 2008. godine u Mostaru kada je za  predsjednicu Zajednice žena izabrana Marija Zelenika, konstituirajuća sjednica Predsjedništva održana je upravo u Vitezu 25. listopada 2008. godine, čime se HDZ BiH pridružio grupi stranaka demokrašćanske provinijencije okupljenih u Europsku pučku stranku utemeljivši Zajednicu žena kao zaseban oblik organiziranja s ciljem  promocije ravnopravnosti spolova, političkih prava žena i okupljanje žena svih socijalnih skupina koje se zauzimaju za poboljšanje uloge i položaja žene u društvu te promocija jednakosti i vrijednosti obitelji u svim područjima života.

-Naša Zajednica žena je snaga HDZ-a BiH, organizacija koju nitko nema i svi drugi mogu učiti od vas kako sve ove vrijnosti koje ste stavili u vaš program rada mi danas kroz institucije HDZ-a i HNS-a crpimo do kraja, kazao je hrvatski član Predsjedništva, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović.

-Osobno ću nastojati da vas u strukturama odlučivanja bude i još više premda je to i danas pola pola, kako u  Predsjedništvu stranke tako i na svim drugim razinama jer vi jeste osnova društva a naše društvo i stranka počivaju na demokršćanskom načelu i pučkom određenju čija je osvnova obitelj a čiji temelj ste upravo vi. Stoga vas potičem da dalje širimo ovu vašu mrežu da puno toga prenesemo na mlade da jednostavno i oni budu do kraja povezani sa onim što mi jesmo, da vole svoj narod, našu domovinu i šire naše zajedništvo, kazao je predsjednik Čović.

-U ovih 10 godina Zajednica žena je postala prepoznatljiv dio HDZ-a BiH u Bosni i Hercegovini ali  i šire, pogotovo jer smo postali i članica EPP-a” kazala je predsjednica Zajednice žena i ministrica obrane BiH Marina Pendeš predsatvivši od danas javnosti dostupnu publikaciju sa svim dosad realiziranim projektima,  događajima raznih karaktera ali i političkih odluka i inicijativa, koja na najbolji mogući način predstavlja i sve dijelove BiH te promovira zajedništvo kroz neraskidivu vezu naroda i domovine.

-Tijekom svoga postojanja, naša Zajednica je iznjedrila mnoge uspješne žene, poduzetnice, političarke, društvene djelatnice, čiji je rad i angažman najbolji pokazatelj vrijednosti koje njegujemo i promoviramo kroz strukturu HDZ-a BiH. Nastavimo njegovati sve ono što je dobro i vrijedno među nama kako smo i do sada kroz svu vašu nesebičnost i spremnost da date sve od sebe kako bi stranka postigla što bolje rezultate te bila u prilici iste i implementirati na dobobit cjelokupnog društva”, kazala je predsjednica Pendeš.

Gošće današnje akademije bile su i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Vladi Republike Hrvatske Nada Murganić kao i zastupnice u Europskom parlamentu Dubravka Šuica i Željana Zovko koje su prenijele čestitke i daljnju podršku svim članicama Zajednice žena ali i vjeru u sigurnu pobjedu HDZ-a BiH na predstojećim izborima.

Previous articleMatica hrvatska Mostar – Potpora dr. Draganu Čoviću, kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH
Next articleDan policije: Svečano obilježen blagdan Sv. Mihovila u Travniku