Home Kultura zborni komentar udruge Prvih dragovoljaca domovinskog rata 91-95 Župa Imota Mostar...

zborni komentar udruge Prvih dragovoljaca domovinskog rata 91-95 Župa Imota Mostar zna se..

645
0
Izborni komentar udruge Prvih dragovoljaca domovinskog rata 91-95 Župa Imota  Mostar zna se………nikad ne mogu zaboraviti povijesnu izjavu pokojnog generala i zapovjednika svih zapovjednika “jednom mi je narod oprostio i nikad više protiv svoga naroda”  Malo tko zna da je general imao dva izbora: ili u fratre ili u vojsku. Izabrao je fratre ali zbog životnih problema i situacija u obitelji prebacio se u Vojnu akademiju.
Ni danas se mnogo nije promijenilo razmišljanje. Ma nisam lud, da se ne raspravlja o mojim tekstovima, a posebno smetam onima koje boli istina, ma i mene boli jednako, možda i više nego njih, jer vidim stramputicu kojom idemo a vidim i ispravan put na koji još uvijek možemo  se vratiti. Istina boli. Istina je bez riječi, istina je djelo.
Svjedok sam vremena, Bog me ostavio živog kako bih svjedočio istinu, nakon 30 godina, kada mnogi  žele krivo govoriti i sebi prilagođavati povjesne istine.
Nakon 30 godina plasirati laž da zapovjednik nije bio zapovjednik, a život u ilegali je činjenica  i temelj zapovjedanja i organiziranja vojnog otpora i obrane  Mostara.  Zaobići takvu istinu je lažiranje povijesti. Izbjegavanje najvažnijeg dijela zapovijedanja i organiziranja je negiranje svoga naroda.  “Nikad više protiv svoga naroda”  vratile su mi se riječi  pokojnog generala.
Gospodo, vojska hrvatskog naroda  je bila organizirana i cjelovita struktura prije  “kompromisnog” Jasmina Jaganjca i zato ne iznosite neistine, Ne zaboravite HDZ je preuzeo povjesnu zadaću.Kakva je razlika danas,zar ste slijepi kod očiju, zašto raspravljate o mom pisanju, o meni? Zašto ne raspravljate o činjenicama i istini?
Imam mandat utemeljitelja Prva dragovoljačke postrojbe legendarnih Poskoka, nasljednika Škripara i Ajduka.  Da istina je kako bezuvjetnu potporu dajemo dr. Mariu Kordiću i maloljetnom dragovoljcu Antoniu Zeleniki Braci te našoj Ljilji Zovko, Imamo argumente, analitički tim je istraživao i analizirao. U čemu je problem? Prepoznajemo vrijednosti, razumijemo i druge, a svoje mišljenje i aktivnosti ne mijenjamo, idemo dalje za istinu i pobjedu.
Zato, ponovo pozivam sve Hrvate i Hrvatice Mostara da prepoznaju vrijedne i odgovorne, domoljubne (jer takvi su obranili Mostar) u okviru listi hrvatskog naroda kako bi sutra zajedno mogli biti ŠTIT interesa i boljeg položaja tog istog naroda.
U nedjelju 20.12.2020 godine je povjesni dan za Mostar i hrvatski narod u Mostaru pa i Bosni i Hercegovini, jer Mostar je mehanizam  zaštite jednakopravnosti i zbog takve činjenice je 12 godina čekao na lokalne izbore.
Razmišljajte  i analizirajte, zaključak će biti isti.
Zašto u bošnjačkom demokratskom korpusu SDA nije “ozlogašena”???
Zašto mogu biti u istom korpusu sa  lijevima, Zašto???
Jasno kao dan, spaja ih zajednički cilj  “rušenje” posljednjeg bedema obrane Hrvata i mehanizma pregovaranja. Kada je zajednički cilj u pitanju nema razlika. Ne zanosite se kako ih spaja borba protiv kriminala, korupcije i nepotizma, u toj oblasti su sukladno brojnosti i mogućnosti  zastupljeni ali medijski  različito eksponirani.
Hrvati  su obvezni djelovati unutar HNS-a , okvira i  zajedničkog cilja političke opstojnosti Hrvata u BIH.
Hrvatski narod želi jedinstvo u temeljnim vrijednostima političkog i ekonomskog opstanka u BiH
Slijedom svega iskazanog kao Predsjednik udruge Prvih dragovoljaca šaljem poruku:
“Iziđite  u nedjelju na izbore i dajte svoj glas najorganiziranijoj i najsnažnijoj političkoj opciji u hrvatskom korpusu listama HDZa na čelu sa dr. Mariom Kordićem”
DO POBJEDE U MOSTARU
HDZ ZNA SE
Mladen Ljubić Vajta
Predsjednik udruge Prvih dragovoljaca
domovinskog rata 91-95 Župa Imota
Previous articleUdruga Nositelja Ratnih Odličja HVO-a-“Javno Priopćenje za ” Izbore u Mostaru
Next articleSramotan potez poznatog srbijanskog glumca