Home Kultura Zovu me Sjećanja “Posavino Majko “

Zovu me Sjećanja “Posavino Majko “

680
0
VREMEPLOV: SJEĆANJE  NA GREBNICE  1995.
Priredio: Pejo Gašparević
Ovu sam fotografiju dobio od dobrih ljudi koji su je uspjeli sačuvati.  Fotografija je nastala na Grebničkom ratištu 1995, godine u vrijeme ključne borbe za obranu Zavičajne  Posavine.  Tadašnji predsjednik Federacije BiH Krešimir Zubak  posjetio je branitelje.
 Sjećam se dobro kako  su za vrijeme boravka u Grebnicama gruvale granate, treštale strojnice  i fijukali meci na sve strane. Srećom nitko nije stradao. Sjećam se kako su moji pokojni mama i otac cijeli taj dan strepjeli da mi se što ne dogodi. “Nek’ si ti nama došao,” rekli su mi kasno na večer kad sam se pojavio u rodnoj kući. Bio je to jedan od  mnoštva  takvih dana kakve su oni strepeći a  moja malenkost radeći novinarski posao  imali tijekom rata.
 Sjećam se dobro kako sam za Hrvatsku televiziju napravio i izvješće s Grebničkog ratišta koje je tog dana objavljeno u glavnom večernjem Dnevniku. Sjećam se dobro kako je to bilo jedno od mojih 56 izvješća objavljenih  u proljeće 1995. i Zavičajne  Bosanske Posavine na  Hrvatskoj televiziji.
Sjećam se dobro kako je  general Mladić tada  najavljivao da će sa svojom soldateskom popiti kavu u Orašju. NIKAD PA NI ONDA!

 

Previous articleEve Keke Napaja “RELYING “
Next articleПуно среће и успеха на пољу културне баштине Требиња и Херцеговине!