Home Kultura Tonka i Darko Ljubić “Ljubav je jedini “Ispravan” put kroz Život

Tonka i Darko Ljubić “Ljubav je jedini “Ispravan” put kroz Život

561
0
Hoće li današnji dan biti stoput reprizirana emisija tvojih prethodnih dana? Istih ljudi, istih stvari, istih iskustava? Ili možda premijera nečega novoga i lijepoga? A da započneš dan malo drugačijim razmišljanjem i pomisliš da će danas ipak sve poći dobro. Ne gledaj na brige od jučer i stvari koje su pošle ukrivo. Pogledaj ljepotu koju ti život svakog dana nudi. Neponovljiva je. Jedinstvena. I nezamjenjiva.
Ne moraš danas ići tamo gdje nikada nisi išao. Niti raditi nešto što nikada prije nisi radio. Tvoj unutarnji osjećaj je bitan. Za promjenu započni dan sa zahvalnošću. Osjećajem da je sve onako kako treba biti. Pa čak i onda kada sve stvari nisu posložene onako kako treba. Vjerojatno je to neka lekcija koja ti nešto poručuje za budućnost. Imaj hrabrosti današnji dan živjeti kako zaslužuješ, a ne kako netko drugi od tebe očekuje. I vidjet ćeš, stvari na kraju izađu i bolje nego si zamislio.
– Mario Žuvela
                                                  Tonka Ljubić
Lijepo je kad nađeš nekoga sličnoga sebi. Sličnoga ili gotovo istoga. Iste vas stvari muče. Iste radosti raduju. Nosite rane na istim mjestima. I do sreće putujete istim putem. Lijepo je kad nađeš nekoga sličnoga sebi. I ne trebaš toj osobi puno reći o sebi. Zna ona sve. Sve razumije. Bez da išta kažeš. I ti razumiješ nju. Jer i ona bije iste bitke koje i ti biješ. I koliko ti god u tim bitkama bilo teško, možeš ih s osmijehom ponijeti. Jer znaš da nisi sam!
Lijepo je kad nađeš nekoga sličnoga sebi. I kad vam se životni putevi presijeku. Znaš da uvijek možeš računati na tu osobu. I ona na tebe. I zna kako je to kad u sebi nosiš onaj vječni sukob između razuma i srca. Jer se i sama muči s istim problemom. I oboje znate koliko je iskrenim, jednostavnim i osjećajnim ljudima u ovom svijetu teško. Jer žele sačuvati dušu. Žele živjeti srcem, a sve ih oko njih odvlači od toga. Lijepo je kad nađeš nekoga sličnoga sebi. Kao da već živiš jedan dio neba na zemlji.
Rama-Prozor.Info • FOTO/VIDEO: Uzdol i Krančići u bojama jeseni
Autor Objave Mladen Ljubić -Vajta@
Previous articleObilježen Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, fašizma, nacizma i komunizma na Bilima
Next articleKošarkaški dres zamijenio svećeničkim ruhom, a bio je prvak Europe