Home Scena 5 trendova koji će rasturati u 2017. i oni koje moramo istjerati...

5 trendova koji će rasturati u 2017. i oni koje moramo istjerati iz ormara

1450
0
SHARE

S krajem godine jedno modno poglavlje se zatvara, dok će drugo tek zaživjeti. 2016. je bila jedna od najboljih godina za streetstyle modu, a čini se da će trendovi u tom smjeru nastaviti i u sljedećoj godini. Nekima od njih reći ćemo zbogom ili tek doviđenja, dok će drugi privući još više pažnjeMODNI TRENDOVI KOJI ĆE SE SLIJEDITI U 2017. godini

1. Prugice
Ovaj trend jednostavno ne jenjava. Pruge su među vodećim trendovima već nekoliko sezona, a to se neće promijeniti ni u skoroj budućnosti. U ormaru zasigurno imate barem jedan komad odjeće koji je na pruge, a ako ga niste dosad nosili, 2017. je prava godina za njegovu “inauguraciju”.

2. Živopisne tenisice
Još jedan trend koji je bio veliki hit tijekom ove godine, tenisice će postati još popularnije iduće godine. Od sportskih modela pa do onih sa šljokicama ili leopard printom, ova će sportska obuća svakako upotpuniti vaše outfite.

Tenisice u bojama i s aplikacijama bit će hit

Tenisice u bojama i s aplikacijama bit će hit (Foto: Getty Images)

3. Uzorci inspirirani slikarstvom
Modnim pistama su već prošetali dizajnerski komadi odjeće inspirirani određenim slikarskim radovima, a čini se kako će u uzorcima koje su koristile modne kuće poput Valentina, Marnija iliCeline, inspriraciju pronaći i ostali brendovi.

4. Jednostavna elegancija
Ovaj trend je uvijek prisutan i nepogrešiv, no u 2017. koncept jednostavne elegancije zaći će u pomalo neistražene vode. Naime, naglasak će biti na kombiniranju komada odjeće inspiriranima sportskom robom.

Uživat ćemo u sportskoj eleganciji

Uživat ćemo u sportskoj eleganciji (Foto: Guliver/CoverImages)

5. Mule cipele
Trend koji je bio popularan ove godine, bit će još popularniji iduće. ‘Mule’ natikače s kockastom petom, ravne, s otvorenim ili pak zatvorenim prstima, kakav god vam model padne na pamet, s ovim tipom obuće sigurno neće pogriješiti u 2017. godini.

TRENDOVI KOJIMA ĆEMO REĆI ZBOGOM U 2017. GODINI

1. Korzeti
Ovaj komad odjeće je bila toliko velika pojava u 2016., i na crvenom tepihu, na modnim pistama i u medijima. No, čini se kako su sedizajneri zasitili korzeta, te neće nastaviti s ovim trendom iduće godine.

2. Skinny traperice
Vladavina modela rastezljivih skinny traperica je gotova. Ove godine smo već vidjeli da popularnost modelima poput boyfriend traperica ili zvonolikih sve više raste, a tako će biti i u 2017. Naglasak će biti na trapericama vintage stila.

U 2017. nosit će se ležerniji krojevi traperica umjesto skinny modela

U 2017. nosit će se ležerniji krojevi traperica umjesto skinny modela (Foto: Shutterstock)

3. Slatko i romantično
Iduće godine doći će do reinterpretacije ovog stila. Nosit će se komadi odjeće s oštrim, asimetričnim rubovima, romantični i bogati baršun bit će moderniziran, a naglasak će biti na modnom stavu prema kojemu se odjeća nosi s lakoćom i bez previše razmišljanja.

Slatka i romantična modna izdanja bit će 'out'

Slatka i romantična modna izdanja bit će ‘out’ (Foto: Guliver/CoverImages)

4. Pete iznad 10 cm
Već ove godine trend cipela s visokom petom počeo je opadati, a to će se nastaviti i 2017. Naime, žene su postale fokusiranije na udobnosti i praktičnost, te će radije uložiti u obuću koja im je stilski privlačna i dovoljno udobna da mogu provesti dan bez preobuvanja. Upravo zato je porasla i potražnja za tenisicama i mule cipelama.

5. Klasične tenisice
Trend običnih bijelih ili klasičnih tenisica uskoro više neće biti u trendu. Sve više je naglasak na tenisicama koje su na neki način uočljive, bilo da su ukrašene raznim detaljima, nekakvim logom ili čak emojijima. U 2017. godini ova će obuća bit itekako uočljive.

Potpetice više od 10 cm ostavite u ormaru

Potpetice više od 10 cm ostavite u ormaru (Foto: Guliver/CoverImages)