Home Ostalo Istinom u glavu”Jedinstven za posljednjeg da bi bio prvi. Broj...

Istinom u glavu”Jedinstven za posljednjeg da bi bio prvi. Broj 14. IVAN BAĆAK

724
0
Odbačen kamen je postao zaglavni, tako govori Sveto Pismo. Ta misao  je bila moja vodilja kad sam najavio preferirati broj 14. 
Nisam znao tko će biti na toj poziciji. 
Danas punog srca i duše predstavljam osobu koja je sve ono što treba biti zastupnik hrvatskog naroda. Uvjerljivo najsnažniji životni put, profesor filozofije, izvrsno govori dva strana jezika, otac petero djece, BRITAK na jeziku, a “Tuđmanovac od glave do pete”, iz PROGANJANE obitelji u prošlom komunističkom režimu, stričevi u emigraciji, a svi su imali zapažene braniteljske uloge. 
Obnašao je visoke dužnosti, a posebnu hrabrost je iskaza kad je u tužnim i teškim vremenima, nakon ubistva doministra MUPa FBiH pok Joze Leutara, časno preuzeo tu dužnost. 

Nažalost, kao i mnoge naše obitelji, i njegovi najbliži su život položili za dobrobit hrvatskog naroda i slobodu naraštaja, tako Ivan pomaže sestrinu obitelj koja je prerano ostala bez oca, branitelja i hranitelja na Kupreškom ratištu 1992. godine

Tko se još sjeća Samouprave i 300 dužnosnika, koji su zbog Berijevih amandmana i političkog ubistva najmanjeg naroda u BiH, iz bunta i otpora nepravdi, napustili dužnosti. 
Prije 24 godine utemeljena Hrvatska Republika Herceg-Bosna - Grude ...

Jedan od njih je  i Ivan Baćak. 

Bio je to najveći KRIK Hrvatskog naroda u BiH, većina ih je u političkom smislu silom sklonjena,  zabranama, kaznama i stigmom “loši”. 

Od tih vremena do danas je vidljivo koliko je KRIK bio istini, pravedan i upozoravajući, evo nakon 20 godina, sve se obznanilo i razotkrilo, čak više nije ni sramota biti protiv hrvatskog identiteta u BiH. Osnažila “građanština” najmnogobrojnijeg koja pokazuje pravo lice kad treba urediti grad u kojem nisu najmnogobrojniji. E tu traže sve mehanizme zaštite koje inače ne dopuštaju u svojim gradovima. U BiH još traju ratovi za stolom. Sloboda se krvlju brani i ništa nije vrijedno “ropstva” 
25 godina nakon Mirovnog sporazuma unutarnje uređenje Bosne i Hercegovine nije riješeno. Zbog takve situacije hrvatski narod sebi ne može i ne smije dozvoliti potpunu slobodu u smislu “rasipanja” glasova. Mi u Bosni i Hercegovini “moramo” imati zajednički okvir i sažete glavne ciljeve koje svaki politički aktivista mora poštivati. Taj okvir nam sužava slobodu izbora, zbog najvažnijeg cilja, koji moramo ostvariti, a to je jednaku političku poziciju i snagu hrvatskog naroda u BiH. 

Također, nikad ne zaboraviti istinu: 
Hrvati su narod čije je porijeklo i povijest s dubokim neraskidivim i snažnim korijenom, kojeg su suvremeni događaji i sporazumi iskidali granicama, ali identitet nisu uspjeli “iskrojiti” 

Zbog tog korijena, iz kojeg crpimo snagu i vjeru u dobro, imamo i dvojno državljanstvo, temeljem kojeg glasujemo i sudjelujemo u Izborima u Republici Hrvatskoj. 

Veoma važno za sveukupni hrvatski korpus u svijetu je sudjelovanje u izbornom procesu, a o političkim posljedicama vjerujem da svatko vidi i zna. Najbolji primjer je usporedba šta se dogodilo na predsjedničkim izborima zbog ne sloge državotvornih domoljuba. 

Zato moj narode, ne dopusti “zavođenje” onih kojima je DOMOVINA ne bitna ili slučajna, kao i onih koji žele “oslabiti krilo kako ne bi letjelo” 

Svaki IZBORI bilo u Hrvatskoj ili u BiH  zovu naša sjećanja na one koji su život žrtvovali kako bi mi mogli iskazati slobodno tko smo, što smo i kako želimo živjeti. 

Zato birajmo hrvatskog zastupnika koji je prošao kroz *oganj” kušnji i položio sve ispite časti, morala i čestitosti. Pristao biti na listi i zahvalan je na časti biti dio liste Hrvata izvan Domovine. 
Nikad nije razumio, “uhljebe” niti zna šta to znači

Moj narode, zaokruži zadnjeg da bi bio prvi. 

Veoma dobra poruka “vrijednostima” koje hrvatski narod “pozicionra” na zadnje mjesto. 

Jedinstven za posljednjeg da bi bio prvi.   Broj 14. IVAN BAĆAK


ANALITICKI TIM BPZ 
VODITELJ TIMA 
MLADEN LJUBIC VAJTAbacoOdgovorProslijedi
Previous articleSridom u Sridu “opet s Proljeća………..”
Next articlePotpisan sporazum HDZ-a BiH i SDA o izborima u Mostaru, Domu naroda FBiH i Predsjedništvu