Home Ostalo Potpisan sporazum HDZ-a BiH i SDA o izborima u Mostaru, Domu naroda...

Potpisan sporazum HDZ-a BiH i SDA o izborima u Mostaru, Domu naroda FBiH i Predsjedništvu

534
0

Potpisan sporazum HDZ-a BiH i SDA o izborima u Mostaru, Domu naroda FBiH i Predsjedništvu

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpisali su danas u Mostaru politički sporazum kojim je obuhvaćen usuglašeni model Izbornog zakona, odnosno način izbora vijećnika i broj vijećnika koji se bira po Gradskim područjima i obuhvaćene su usuglašene izmjene Statuta Grada Mostara.

Također, potpisan je Politički sporazum o načelima izmjena i dopuna izbornog zakona Bosne i Hercegovine, gdje su se stranke obvezale početi s izradom izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH kako bi se osigurao legitiman izbor i legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda i građana na svim administrativno-političkim razinama, u Predsjedništvu BiH i Domovima naroda, kao i osiguralo aktivno i pasivno izborno pravo svakog građanina na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Potpisane sporazume i dokumente donosimo u prilogu… Politički sporazum o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH_17.06.2020.-1.pdfPDF iconIzmjene izbornog zakona BiH_Model B-1.pdfPDF iconPolitički sporazum za Grad Mostar_17.06.2020.-1.pdfPDF iconStatut_Mostara_HDZBiH_h-1.pdf

tEvo što sadrže sporazumi koje su danas potpisali HDZ BiH i SDAarget=”_blank”>

Previous articleIstinom u glavu”Jedinstven za posljednjeg da bi bio prvi. Broj 14. IVAN BAĆAK
Next articlePlenković: Hasanbegović nije ni trebao biti u HDZ-u, nismo ga nikad čuli riječ o položaju Hrvata u BiH