Home Ostalo Predsjedničko !Obraćanje” Predsjednika ...

Predsjedničko !Obraćanje” Predsjednika prof.sc.dr. Nevenka Hercega

658
0

Imao sam iznimnu čast obratiti se večeras na Svečanoj akademiji održanoj u čast našem dosadašnjem biskupu mons. Ratku Periću i njegovom nasljedniku mons. Petru Paliću koji će sutra, na svečanoj svetoj misi, preuzeti službu mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog.
Ispunjen ponosom, govorio sam u ime civilnih vlasti ovog našeg podneblja, radostan što nas je ova svečana prigoda okupila pod krovom Velike dvorane novoizgrađenog Biskupijskog kulturnog centra u Mostaru čije smo opremanje i mi pomogli, čvrsto ostajući uz našu mjesnu Crkvu na cijelom prostoru BiH.


Biskup Ratko je punih 27 godina očinski, pastirski, zaštitnički i mudro, pribrano i odmjereno, ali i kada bi ustrebalo – gromovito bdio nad ovim našim komadom zemlje i nad ovim našim pukom. Znao je odgovoriti izazovima vremena, a izazova nije manjkalo! Od srca mu zahvaljujem na nemjerljivom doprinosu u očuvanju i naše vjere i našeg nacionalnog identiteta na ovom prostoru. Također, iskrena srca ujedno pozdravljam našeg novog mjesnog biskupa mons. Petra kojem želim toplu dobrodošlicu u našu biskupiju, ovu županiju, ovaj naš grad.
Znam kako smo, providnošću Svetoga Oca pape Franje, dobili dostojnoga nasljednika na čelu naše mjesne Crkve koji će također znati, mudro i nepokolebljivo, odgovoriti potrebama našeg naroda i vremena, bez obzira na to koje će kušnje život pred nas već sutra staviti.

Previous articleBravo Predsjedniče Tomiću” 50km Hodočastio “Kreševo (Šćit)- Rama za Malu Gospu
Next articleZovu me Sjećanja”Operacija Maestral”Govor generala zbora HVO-a Stanka Sopte, ratnog zapovjednika hrvatskih snaga na glavnom smjeru oslobađanja Jajca