Home Ekonomija Ante Kelavić “Neovisnost naše zemlje velika je iluzija”

Ante Kelavić “Neovisnost naše zemlje velika je iluzija”

626
0
Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?” – glasilo je referendumsko pitanje na koje je pozitivno odgovorila većina građana u Bosni i Hercegovini  29. veljače i 01. ožujka 1992. godine.
Nažalost, točno 29 godina od referenduma, BiH nije neovisna država tada Muslimana a danas Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih naroda koji u njoj žive.
BiH je postala protektorat međunarodne zajednice i samim tim svaki Dan neovisnosti  gubi svoj smisao.
Činjenica je da međunarodnu zajednicu u BiH zadržavaju i na intervencije u svezi unutarnjih pitanja naše države najčešće pozivaju političke elite koje se najviše zaklinju u neovisnost i samostalnost Bosne i Hercegovine, čime također prikazuju vlastitu nezrelost za vođenje države.
Dan nezavisnosti BiH: referendum koji je bio okidač za početak rata
Neovisnost naše zemlje velika je iluzija, a koliko je BiH važna strancima možemo zaključiti iz ponašanja visokog predstavnika, Valentina Inzka, koji je gostujući u emisiji “PRESSING” na televiziji N1 na novinarsko pitanje u svezi odlaska mladih iz BiH, odgovorio vicem i bezbrižno se nasmijao. Može mu se.
Koristim priliku da podsjetim i na bahatost onih koji su stvarni vladari BiH. Prisjetimo se bivšeg veleposlanika SAD-a u BiH, Thomasa Millera, koji je u prijetećem tonu rekao Vrhbosanskom nadbiskupu, kardinalu Vinku Puljiću, da će se Hrvati u BiH asimilirati ili seliti. Da, Hrvati koji su zajedno s Bošnjacima, jednim dijelom Srba i s ostalim narodima glasovali za samostalnu i NEOVISNU Bosnu i Hercegovinu u kojoj će biti ravnopravni sa svima.
Još dugo ćemo čekati našu neovisnost i samostalnost, a do tada sretan vam Dan OHR-a!
Previous articleHNS BiH O NAPADIMA BOŠNJAČKIH STRANAKA NA GRLIĆA RADMANA
Next articleTjedni Komentar: Nikad se nije bježalo s kućnog praga…. bravo Gradonačelniče!!!