Home Ekonomija HNS BiH O NAPADIMA BOŠNJAČKIH STRANAKA NA GRLIĆA RADMANA

HNS BiH O NAPADIMA BOŠNJAČKIH STRANAKA NA GRLIĆA RADMANA

532
0
SHARE

Po već ustaljenom obrascu političkog ponašanja, bošnjačke stranke si daju ekskluzivno pravo biti samoprozvani zaštitnici Bosne, a ponekad i Hercegovine. Tako su i izjave ministra MVEP-a RH, gospodina Grlić Radmana dočekane “na nož” jer ni manje ni više staje u zaštitu međunarodnog mirovnog sporazuma čiji je RH supotpisnik, kao i ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju za javnost HNS-a Bih, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Istaknuto je da ocjene o eventualnim miješanjima trebaju i moraju donijeti institucije BiH kao refleksiju stajališta sva tri konstitutivna naroda, a ne da one budu stav jedne strane koja predstavlja isključivo određeni narod.

-Pokušaj stvaranja jednostranog monopola nad uređenjem države, koji je uz to i neustavan, za hrvatski narod i njihove legitimne predstavnike je nedopustiv, priopćeno je.

Iz HNS-a naglašavaju da je dociranje koje dolazi iz političkog Sarajeva već odavno postalo svrha samome sebi, pa čak i postalo svojevrsno sredstvo obračuna unutar bošnjačke političke scene.

HNS BiH O NAPADIMA BOŠNJAČKIH STRANAKA NA GRLIĆA RADMANA

U igri “tko je veći Bošnjak/Bosanac” hrvatski narod neće sudjelovati, RH ima obvezu zaštite Daytonskog sporazuma

Hrvatski ministar Grlić Radman danas u Mostaru - USKinfo.ba

-U igri “tko je veći Bošnjak/Bosanac” hrvatski narod neće sudjelovati niti se planira uvlačiti u takve igrokaze. Legitimni hrvatski predstavnici žele praktično osigurati svoja Ustavom zajamčena prava i jednak status s druga dva konstitutivna naroda i u tome ima neizmjernu potporu istinskih prijatelja Bosne i Hercegovine, priopćeno je.

Mišljenja su da RH ne skriva niti ima potrebu skrivanja strateške važnosti i partnerstva prema zemlji s kojom dijeli najdužu granicu i takvo što u svom diskursu sa aspekta svih njenih institucija nitko ne može suzbiti ili derogirati.

“Kao što je to bio slučaj s odlukom u predmetu “Sejdić i Finci” koji je trebao postati sredstvo unitarističke politike i nametanja građanskog uređenja države, slični pokušaji i spinovi se nameću da je takvo uređenje stav Vijeća Europe što je apsolutna neistina utemeljena na osobnom stavu jednog od nižih činovnika ove institucije”, priopćeno je.

Iz HNS-a su još jedanput ovim putem zahvalili ministru Grlić Radmanu na neizmjernoj potpori koju pruža našoj zemlji, kao i konkretnim potezima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i nastojanjima u kreiranju europske države./HMS/