Home Ostalo : Argentini je Messi 50 posto ekipe

: Argentini je Messi 50 posto ekipe

1196
0

Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Ante Rebić u utorak ujutro su razgovarali s hrvatskim i stranim novinarima na konferenciji za medije i potvrdili da u momčadi vlada odlična atmosfera i da imaju samo jedan cilj, a to je da naprave najbolji mogući rezultat za Hrvatsku na ovom Svjetskom prvenstvu.

-Mi moramo biti kao jedno. Njima je Messi 50 posto ekipe i ako ćemo igrati braniti se kao Island imamo šanse. Moramo biti kao jedan na terenu. Nismo ih još previše analizirali, ali to ćemo napraviti kroz ova dva dana – rekao je Ante Rebić.

Sličnog stava je i Mateo Kovačić.

-Sigurno da Argentina ovisi puno o Messiju iako oni imaju odlične igrače i na drugim pozicijama. Mislim da je Messi dobro odigrao utakmicu protiv Islanda, a greške se dese svima pa i najboljim igračima. Treba biti spreman i za ostatka ekipe jer Argentina je više od jednog igrača i ne možeš se samo pripremiti za Messija. Ne moramo se bojati Argentine. Imamo mi odličnu ekipu čak i bolju ako izuzmemo Messija. Respektiramo suparnika, ali mislim da smo pokazali i protiv Brazila da se možemo nositi protiv velikih momčadi. Svi su spremni i motivirani za igru protiv Argentine – rekao je Mateo Kovačić.

Dio stručnjaka smatra kako su Argentinci najslabiji na pozicijama na kojima nadiru Perišić i Rebić.

-Hoćemo li Perišić i ja imati najviše prostora, to će ovisiti i o njima. I Perišić i ja se bolje snalazimo na lijevoj strani, ali sada nam je svejedno. Perišić počne na lijevo, ali se kasnije zamijenimo – istaknuo je Rebić.

>>Zlatko Dalić: Trebam zdrave i spremne igrače

Novinare je zanimalo i stanje u reprezentaciji nakon odlaska Nikole Kalinića, ali na ta pitanja igrači nisu davali odgovore jer je izbornik o toj temi jučer rekao sve.

-Meni je čast biti ovdje. Nije bitno hoću li biti na klupi ili zaigrati. Dvije godine nisam bio pozivan u reprezentaciju, pa bio sam na klupi, a sada sam spojio četiri nastupa u kontinuitetu. Dajem sve od sebe, poštujem ekipu i stavljam je na prvo mjesto, a to se vidi i po zalaganju – kazao je Rebić.

Da je atmosfera odlična potvrdio je i veznjak Reala.

-Atmosfera je odlična, stalno smo svi na okupu. Slažemo se odlično kao ekipa. S obzirom na prije četiri godine osjećam se super, Ante i ja nismo više klinci imamo puno iskustva i to se vidi i osjeća – potvrdio je Kovačić.

 

M.B.

Previous articleKlub utemeljitelja HDZ-a BiH iskazalo punu potporu politici koju predvodi dr. Dragan Čović
Next articleMinistar Čordaš uručio ključeve novoizgrađenih kuća povratnicima u Tesliću