Home Ostalo Bakir Izetbegović je Vožd Analitičkog “Bošnjačkog” Tima kojim upravlja Fikret Muslimović Utemeljitelj...

Bakir Izetbegović je Vožd Analitičkog “Bošnjačkog” Tima kojim upravlja Fikret Muslimović Utemeljitelj Patrioske lige A-BIH

988
0

ZABORAVLJENO:Mnogo davno i izbrisano iz životopisa uglednog i mudrog vođe jednog od tri  naroda u Bosni i Hercegovini.Prije više od dvadeset godina svjetskoj javnosti poznat i priznat novinar The New York Timesa Chris Hedges ( dobitnik Pulitzerove nagrade) objavio je tekst o kriminalu i korupciji Bakira Izetbegovića (sina političkog lidera i predsjednika SDA Alije Izetbegovića) koji je u tom razdoblju obnašao dužnost direktora Zavoda za izgradnju Sarajeva. Prvo reagiranje “uvrijeđenog direktora” je bila žestoka  najava tužbe kojom će dokazati nevinost i lažne optužbe NYT-a, te “spasiti” ukaljani obraz  časne i slavne obitelji. 
Tužba protiv The New York Timsa i uglednog novinara Hedgesa pred sudom u New Yorku nikad nije podignuta.Ali trošak angažiranja uglednog americkog odvjetničkog Ureda je realiziran ( naravno o trošku države koju toliko voli) Odvjetnik je doputovao u Sarajevo, istraživao i  prikupljao dokaze za tužbu. U odvjetničkom timu je bila i poznata odvjetnica Vasvija Vidovic.  Prigodom istraživanja posjetili su mnoge medijske kuće i uredništva sarajevskih magazina te prikupljali sve informacije koje su dostupne javnosti a odnose se na dokaze o kriminalnim radnjama  vezanim sa imenom i funkcijom Bakira Izetbegovića.
Nakon prikupljenih i sabranih, te analiziranih činjenica koje su potrebne za tužbu, angažirani odvjetnički tim eksperata je savjetovao i predložio Bakiru Izetbegovicu – da ne podiže tužbu jer nema izgleda da može uspjeti pred sudom u New Yorku. Izetbegović je prihvatio savjet, koji je plaćen  970.000 $.
Napomena veoma važna: ispostavljeni račun za usluge američkog odvjetničkog tima nije platio Bakir Izetbegović, niti obitelj i prijatelji, račun je platila Elektroprivreda BiH, na čijem čelu je bio Ethem Bičakčić, jedan od tadašnjih čelnika SDA.

Poker “Bošnjačkih Asova” “Kojima se mora vjerovati na Rječ” “SVAKI BOŠNJAČKI MINISTAR MORA DOBIT PONAOSOB “SUGLASNOST”

ANALIZA PORTALA "THE BOSNIATIMES": Da li su Alija i Bakir ...

Analitički Tim bpz.ba Voditelj Tima Mladen Ljubić- Vajta

Previous articleIzaslanstvo prvih dragovoljaca je posjetilo Ministra MUP-a HNŽ-a gospodina Slađana Bevandu
Next articleAndrej Plenković: Škoro je već jednom pomogao Milanoviću i SDP-u