Home Kultura BANJA LUKA-Osnivačka skupština ogranka Matice Hrvatske -nazočni Dopresjednik Republike Srpske dr.Davor Pranjić...

BANJA LUKA-Osnivačka skupština ogranka Matice Hrvatske -nazočni Dopresjednik Republike Srpske dr.Davor Pranjić i Generalni Konzul RH.Zoran Piličić i predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran,

221
0
SHARE
Jučer se Banja Luka obogatila i oplemenila još jednom prepoznatljivom hrvatskom kulturnom institucijom – Maticom hrvatskom, ogranak Banja Luka.

 Dopresjednik Republike Srpske                                       dr.Davor Pranjić

Od neizmjerne je važnosti revitalizacija i oživljavanje rada Matice hrvatske u gradu u kojemu su Hrvati svojim kulturnim, znanstvenim, privrednim i društvenim djelovanjem ostavili neizbrisiv pečat. Promicanje hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta na ovim prostorima, u vremenu teških kalvarija i stradanja hrvatskog naroda, krucijalno je za njegov bitak i opstanak. Matica hrvatska će nesumnjivo, u sinergijskom djelovanju i učinku s HKD Napredak-podružnica Banja Luka, osnažiti i okrijepiti hrvatski duh i biće, ne samo na području Banja Luke nego i daleko šire.
Snažnu poruku hrvatskog jedinstva i potrebe zajedničkog djelovanja te međunacionalnog i među kulturnog razumijevanja I tolerancije uputio je i predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, koji je zajedno sa svojim suradnicima nazočio Osnivačkoj skupštini ogranka Matice hrvatske u Banjoj Luci.
08.02. 2022 Banja Luka
Urednica mmportal.net za Republiku Srpsku Milijana -Fox-Marić