Home Kultura BARIĆ: HNS BiH se pokazao dobitnom kombinacijom i treba nastaviti funkcionirati sve...

BARIĆ: HNS BiH se pokazao dobitnom kombinacijom i treba nastaviti funkcionirati sve dok se ne izmjeni Izborni zakon

246
0

U povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, Hrvatska kršćanska demokratska unija Bosne i Hercegovine, je u hotelu Brotnjo u Čitluku, organizirala svoje tradicionalno božićno druženje, članova, simpatizera i prijatelja stranke, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Uz prigodan domjenak, okupljenima se obratila predsjednica stranke Ivanka Barić, koja je, nakon pozdrava i izraza dobrodošlice, ukratko predstavila aktivnosti HKDU-a BiH kroz proteklu godinu, s posebnim osvrtom na aktivnosti vezane za protekle Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

„Hrvatska kršćanska demokratska unija Bosne i Hercegovine, je kao članica Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, dala bezrezervnu potporu i pristojan doprinos, provedbi ideje zajedništva unutar HNS-a i hrvatskog naroda, što je u konačnici rezultiralo skoro plebiscitarnom potporom Borjani Krišto, zajedničkoj nam kandidatkinji za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Poznato Vam je pod kojim okolnostima smo ušli u izborni proces na listopadskim Općim izborima, bila je to neravnopravna borba i na kraju možemo ponosno zaključiti da smo zajedno napravili dobar posao“, rekla je Barić, te nastavila:

„Zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora se, pokazalo dobitnom kombinacijom i to je forma koja treba i dalje funkcionirati, do trenutka kad se steknu uvjeti za pravu funkcionalnu državu, s izmijenjenim Izbornim zakonom i prilagođenim izmjenama Ustava BiH, koje će omogućiti politički pluralizam unutar hrvatskog biračkog tijela”.

Reakcija Visokog predstavnika, Schmidta u izbornoj noći po mišljenju predsjednice HKDU BiH omogućila je formiranje vlasti, bez mogućnosti blokada, što daje nadu da će konačno početi rješavati goruća egzistencijalna pitanja i napraviti iskorak prema Europi.

-Odobreni kandidatski status je prvi korak, koji obvezuje vladajuće na predan rad na rješavanju svih postavljenih uvjeta ka izgradnji funkcionalne države Bosne i Hercegovine, koja će u dogledno vrijeme steći uvjete za EU članstvo. Hrvatska kršćanska demokratska unija BiH, smatra da je našoj domovini Bosni i Hercegovini, mjesto u smjeru zapada i Europe, ali ćemo se zalagati da se na tome putu njeguju principi demokršćanskog svjetonazora. Svjedoci smo da se suvremenoj zbilji svakodnevno napadaju i obezvrjeđuju sve kršćanske vrijednosti. Jako je nepopularno danas biti kršćanin u cijelome svijetu, pa čak i u kršćanskoj Europi, koja sve manje liči na onu Europu koju zagovara sv. Benedikt. Želim ohrabriti sve kršćanske zastupnike u BiH, Hrvatskoj i EU parlamentu, na ustrajnu borbu za očuvanje svojih vrijednosti, jer samo ako gorimo u srcu za neku dobru ideju, možemo taj plamen širiti dalje, kazala je Barić.

HKDU BiH, prema njezinim riječima, želi biti svijeća koja će širiti taj plamen i stranka koja će okupiti sve one koji vole i žive demokršćanstvo.

-Mi nemamo druge infrastrukture, nego pouzdanje u Boga i svoj rad i smatramo da je ovo jedini pravi put. Ovakav temelj stranke garantira uspjeh i osnaživanje, do razmjera koje sad ne možemo ni zamisliti, u to sam sigurna, a najsvježiji primjer nam je naša nogometna reprezentacija, izbornik Dalić i temelji njihovog uspjeha. Kaže veliki Zlatko Dalić da prije pet godina nije mogao sanjati o ovakvoj karijeri i uspjehu, pa tko zna kako će izgledati HKDU BiH za pet godina, ja vjerujem značajno bolje. S takvom željom i vjerom svim katoličkim vjernicima se obraćam čestitkom, na dobro vam došao Božić i Sveto Porođenje Isusovo, a svima ostalima želim puno uspjeha i blagoslova u Novoj godini i naravno posebna čestitka i zahvala Vatrenima, što su nas učinili ponosnima što smo Hrvati!, zaključila je Barić./HMS/

KLUB IZASLANIKA

Previous articleBOŽIĆNA I NOVOGODIŠNJA čestitka predsjednika Vlade HBŽ, Ivana Vukadina i ministara u Vladi
Next articleUpriličen tradicionalni božićni prijem Općine Tomislavgrad