Home BIH BEVANDA: Licemjerno je da SDA traži moju ostavku, svaki put su opstruirali...

BEVANDA: Licemjerno je da SDA traži moju ostavku, svaki put su opstruirali izbor ravnatelja policije

570
0

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda komentirao je navijačke nerede u Mostaru i narušenu sigurnost, te kazao kako je licemjerno da SDA, koja, kako kaže, opstruira izbor ravnatelja policije, sada traži njegovu ostavku.

“Jako je licemjerno od SDA da sada traži moju ostavku, jer upravo ministri SDA u Vladi HNŽ-a već dugi niz godina opstruiraju imenovanje barem v.d. ravnatelja policije, a i ostalih tijela MUP-a HNŽ-a. A s druge strane je licemjerstvo jer ne gledaju istim očima na sukobe koji se događaju povremeno i u Mostaru, a vjerojatno i svugdje u svijetu”, kaže Bevanda.

Priznaje da se sigurnosno stanje pogoršalo, ali tvrdi da policija i MUP HNŽ-a rade sve što je u njihovoj moći kako bi stanje sigurnosti bilo na što višoj razini.

“Naravno da ovo nije dobro i naravno da se stanje sigurnosti pogoršalo, ali policija je svoj dio posla odradila, stanje je stavila pod nadzor, privela određeni broj počinitelja i istraga traje dalje, te je sve stavljeno u redovite procedure”, tvrdi ministar MUP-a HNŽ-a.

Zbog toga smatra kako je nekorektno krivicu za stanje u MUP-u HNŽ-a prebaciti na druge, pa i na njega, jer tvrdi se dobro znaju odgovoreni za takvo stanje.

“Ja sam više puta upozoravao da smo mi na rubu snaga, da se nosimo s određenim problemima, da nam nedostaje ljudi i kadrova s određenim činovima i da nismo kompletirani u top menadžmentu, odnosno da nemamo ni komesara ni direktora Uprave za administraciju i potporu, ni tajnika ministarstva već duži period. Na takav način ovako važno ministarstvo koje brine o sigurnosti građana i imovine teško može funkcionirati”, kaže Bevanda.

Ističe da je izgreda u Mostaru bilo i ranije, te naglašava da se ni jedan ne može opravdati i da policija radi sve što može, te da je nekorektno odgovornost prebacivati na druge, nego da treba sagledati stanje onakvo kakvo jest i riješiti ga što prije na dobrobit svih.

“Policija je svaki put reagirala i pronašla počinitelje i moramo malo pogledati oko sebe i vidjeti što se događa, te pokušati ne prebacivati svoju krivicu na druge ljude. Imenovanje komesara policije sam više puta tražio na Vladi HNŽ-a i uvijek su to opstruirali ministri iz reda SDA, zbog toga policija HNŽ-a nema komesara”, zaključio je Bevanda./HMS/

Previous articleItalija od sutra popušta mjera
Next articleVinko Vina Marić ” 150 god.od osnivanja župe Goranci”