Home Kultura Italija od sutra popušta mjera

Italija od sutra popušta mjera

481
0

Većina regija bit će u žutoj zoni: učenici se vraćaju u škole, otvaraju se kina, kazališta, muzeji…

Uz nešto manje testiranja nego jučer, u Italiji je u posljednja 24 sata registrirano 13.158 novozaraženih, a preminulo je 217 osoba. Jučer je bilo 13.817 novozaraženih, a preminule su 322 osobe.

Indeks pozitivnosti je nešto viši nego jučer i iznosi 5,5 posto. Od početka pandemije ukupno je bilo 3.962.674 zaraženih, a preminulo je 119.238 osoba. Trenutno su pozitivne 461.212 osobe (236 manje nego jučer).

Od sutra počinje popuštanje mjera i ponovno uvođenje žutih regija. Jedina crvena regija bit će Sardinija, koja je prije dva mjeseca jedina imala status bijele regije, odnosno regije s najmanje restrikcija. No, onda je iz bijele zone dospjela u narančastu, a sada u crvenu. Narančaste regije bit će Kalabrija, Sicilija, Valle d’Aosta, Basilicata i Puglija, a sve ostale žute.

U žutim regijama radit će ugostiteljski objekti i za večeru, što nije bio slučaj prije mjesec i pol, kada su bili otvoreni samo za ručak. Učenici će nastavu pohađati uživo, a otvaraju se i razne uslužne djelatnosti, te kina, kazališta, muzeji, galerije i slična mjesta. U narančastim regijama škola za svih također biti uživo, no ugostiteljski objekti za sada će biti otvoreni samo za dostavu. U svim regijama za sada policijski sat traje od 22 do 5 sati.

Previous articleNacionalno Braniteljski Komentar..”Ratni Zapovjednici su “Temelj Zajedništva
Next articleBEVANDA: Licemjerno je da SDA traži moju ostavku, svaki put su opstruirali izbor ravnatelja policije