Home Ostalo BURNO U HDZ-u: Smijenjeni Davor Ivo Stier i Miro Kovač

BURNO U HDZ-u: Smijenjeni Davor Ivo Stier i Miro Kovač

1019
0
SHARE

Miro Kovač je u izjavi novinarima potvrdio da je razriješen dužnosti, no da je ponosan što ju je obnašao više od četiri godine. Nabrojao je svoje uspjehe u HDZ-u tijekom tog razdoblja te kazao da će nastaviti ‘djelovati za Hrvatsku i za ljude u njoj’.


– Nakon toga HDZ, a nakon toga Miro Kovač. Ja ću se tako i ponašati. Boriti se za Hrvatsku i boriti se za HDZ. Moja savjest je čista, a za razloge smjene molim vas pitajte gospodina Plenkovića, rekao je Kovač.

Na pitanje o najavljenim ‘daljnjim ambicijama’ samo je dobacio ‘Kad dođe vrijeme za to – sve ću reći’

Uoči sjednice sudbinu su im komentirali članovi HDZ-a, ministar uprave Lovro Kuščević i Božidar Kalmeta, koji je rekao da je on apsolutno za smjenu Kuščević je uoči današnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a rekao da misli da se svi članovi stranke moraju ubaciti u kolosijek kojim ide cijela stranka. ‘Ja mislim da se i gospoda moraju uklopiti u te okvire, a ne previše iskakati’,

Na pitanje je li moguća smjena dvojice HDZ-ovaca, Kuščević je kratko rekao: ‘Sve je moguće.’

Sudbinu Stiera i Kovača komentirao je i Božidar Kalmeta:

‘Ne može predsjednik igrati dinare, a politički tajnik baštone, a međunarodni tajnik igrati kope. To ne može biti tako’, rekao je Kalmeta, dodavši da smatra da bi njih dvojica trebali otići sa svojih funkcija u HDZ-u. ‘Ja tu dilema apsolutno nemam, ne imajući naravno ništa osobno protiv ni Mire Kovača ni protiv Stiera, ali to jednostavno nije jedan prirodan odnos’, rekao je Kalmeta.

Član Predsjedništva i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je kako predsjednik stranke Andrej Plenković ima njegovo apsolutno povjerenje. Dodao je kako je Plenković imao njegovo povjerenje kada je Stiera i Kovača predlagao na te funkcije, a dođe li do prijedloga za njihovu smjenu imat će, tvrdi, njegovo povjerenje ‘za svoj stav i ako ih daje na razrješenje’.

Prije početka sjednice Kovač i Stier nisu željeli dati izjave, poručivši tek kako će sve reći nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.

Ovo je prva sjednica stranačkog vrha otkako je održan izvještajni sabor i kako je Tomislav Tolušić postao potpredsjednik Vlade, a Darko Horvat ministar gospodarstva.Obojica su inače članovi Predsjedništva pa se očekuje da informiraju ostale članove o aktivnostima iz njihova resora.