Home Scena Čović s izaslanstvom boravio u radnoj posjeti općini Fojnica

Čović s izaslanstvom boravio u radnoj posjeti općini Fojnica

1263
0

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je boravio u radnoj posjeti općini Fojnica. U izaslanstvu su osim predsjednika Čovića bili i ministrica financija u Vladi FBiH Jelka Milićević te predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnje Bosna Radoje Vidović. Osim predsjednika Općinskog odbora te predsjedatelja Općinskog vijeća Fojnica Branka Stanića, izaslanstvo su u stranačkim prostorijama dočekali i drugi članovi Odbora kao i predstavnici drugih stranačkih tijela.

Kako je kazao predsjednik Čović, primarni cilj posjete bio je upoznati se sa stanjem u radu Općinskog odbora te dodao kako će s obzirom na izbornu godinu, u narednim mjesecima svakako biti i više prilika za ponovne posjete i susrete. Izrazio je zadovoljstvo što je većina obećanih stvari od posljednjeg susreta zaista realizirana no da uvijek može bolje te da podrška viših razina vlasti, kada su u pitanju projekti lokalnih zajednica pa tako i Općine Fojnica, ne smije izostati. S tim se složila i ministrica Milićević te dodala da obećanja bez ozbiljne mogućnosti realizacije istih ne smije biti, ali i potvrdila spremnost nje i članova njenog Ureda na obostranu komunikaciju sa svim zainteresiranim stranama kada su u pitanju nadležnosti ministarstva kojim rukovodi.

Stanić se u svom izlaganju bazirao na solidne odnose s općinskim načelnikom, zatim odnose s drugim, prije svega hrvatskim strankama koje djeluju u Fojnici, radu javnih ustanova, zastupljenosti Hrvata u istima te pohvalio rad Općinskog odbora ali i suradnju sa Županijskim odborom te Županijskom Vladom. Naglasio je spremnost u administracijskom smislu kada je riječ o apliciranju i traženju sredstava za neke kapitalne projekte dok je kao jedan od glavnih problema istaknut onaj sa rudnikom zlata u naselju Bakovići.

Predsjednik Županijskog odbora Radoje Vidović u svom se izlaganju bazirao na nedavno od strane Sabora ŽSB izglasanu Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženje Županije kod Razvojne banke u cilju sanacije i rekonstrukcije regionalnih prometnica na području cijele Županije. Kako je kazao, značajan dio sredstava predviđen je i za općinu Fojnica, dok je Stanić dodao kako neke od najprioritetnijih prometnica već odrađene.

Razgovarano je i o turističkom potencijalu ovog mjesta te neophodnim radnjama koje bi uvelike poboljšale njegovu vidljivost i promociju u turističkom smislu. Aktualna problematika, odlazak stanovništva općenito bila je temom i ovog razgovora no nazočni su potvrdili kako određenih pozitivnih pomaka ipak ima.

Predsjedniku Čoviću je na sastanku poručeno kako sama njegova posjeta puno znači kao i svaki drugi vid potpore i suradnje.

Izaslanstvo je nakon sastanka u pratnji gospodarstvenika Igora Bošnjaka posjetilo i jedan novootvoreni industrijski pogon za proizvodnju uglavnom termo papira kao i starački dom u izgradnji. Posjeta je zaokružena odlaskom u Franjevački samostan Duha Svetoga, priopćeno je iz HDZ-a BiH./HMS/

Previous articleNisam u bijegu, ali neću doći na izricanje presude
Next articleBURNO U HDZ-u: Smijenjeni Davor Ivo Stier i Miro Kovač