Home Sport Nisam u bijegu, ali neću doći na izricanje presude

Nisam u bijegu, ali neću doći na izricanje presude

1254
0

Zdravko Mamić javio se iz Međugorja za Dnevnik Nove TV. Dinamov savjetnik tvrdi kako nije u bijegu i da u srijedu očekuje oslobađajuću presudu. Također je naglasio da neće biti na izricanju.  – Nalazim se, upravo sam ovog trenutka krenuo na Brdo ukazanja u Međugorju. To znači da se neću pojaviti na izricanju presude u Osijeku – rekao je Mamić za Dnevnik Nove TV.   

Kakvu presudu očekujete?

– Očekujem da budem oslobođen jer je tijekom postupka nepobitno utvrđeno da ono što se stavlja ne teret i meni i mojim drugim prijateljima jednostavno nije dokazano, odnosno upravo je suprotno dokazano da smo čisti – dodao je Mamić.

Nalazite se izvan hrvatskih granica. Jeste li vi u bijegu?

– Pa naravno da je ovo moj privremeni odlazak u Međugorje, ne razumijem od čega bi ja bježao.

Vraćate li se u Hrvatsku i kada?

– Pa kad budem htio, kada budem imao vremena, kad mi budu obaveze dozvoljavale – zaključio je Zdravko Mamić za Dnevnik Nove TV.

A bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan reagirao je na teške optužbe koje je uputio Zdravko Mamić, javlja RTL.

Na konferenciji za medije koju je održao u ponedjeljak navečer Mamić je kazao kako su mu USKOK i DORH na čelu s Cvitanom spremali urotu te je novinarima podijelio prepisku navodne komunikacije između Cvitana, ravnateljice USKOK-a Tamare Laptoš i sudaca iz vijeća.

– SMS poruke koje je pokazao Zdravko Mamić su krivotvorina koja se vidi iz aviona, a njegovi zaključci nemaju veze s istinom i predstavljaju najobičniju budalaštinu. Za sve izgovorene riječi kojima je vrijeđao moju čast i ugled podignut ću tužbu zbog naknade štete – rekao je Dinko Cvitan za RTL.

Na Županijskom sudu u Osijeku u srijedu u podne Zdravku Mamiću bit će pročitana nepravomoćna presuda temeljem optužbi za izvlačenje 116 milijuna kuna iz GNK Dinama

Previous articlePotpisan Kolektivni ugovor za doktore medicine i stomatologije u HNŽ-u
Next articleČović s izaslanstvom boravio u radnoj posjeti općini Fojnica