Home BIH CJEPIVO JE TU: Pentagon i Izrael tvrde da imaju lijek za koronu!...

CJEPIVO JE TU: Pentagon i Izrael tvrde da imaju lijek za koronu! Čekaju dozvolu FDA

866
0

Kanadska biofarmaceutska tvrtka, Medicaga, koja radi za Pentagon, tvrdi da je proizvela učinkovito cjepivo za Covid-19 samo 20 dana nakon što je primila genom koronavirusa. Sličnu vijest objavio je Institut za biološka istraživanja iz Izraela.


Te dvije potencijalno dobre vijesti prenosi specijalizirani portal  Defense One i izraelski list Haaretz.

Kanadske biofarmaceutska tvrtka Medicaga sa sjedištem u Québecu, koju financira DARPA, američka vojna Agencija za napredne istraživačke projekte u području obrane, objavila je da je proizvela čestice slične koronavirusu samo 20 dana nakon dobivanja gena Sars-CoV-2, odnosno virusa koji uzrokuje koronavirusnu bolest 2019. godine.

Druga kompanija je Institut za biološka istraživanja Nes Tziona, dio Znanstvenog zbora izraelske vojske, objavio je da su su izraelski znanstvenici postigli napredak u pretkliničkoj studiji cjepiva i došlo je do “značajnog napretka u razumijevanju virusa, povezanog s razumijevanjem biološkog mehanizma i razvojem antitijela“.

Rezultat toga bila bi proizvodnja učinkovitog cjepiva koje čeka niz međunarodnih odobrenja. Potvrda o dovršenoj fazi razvoja izraelskog cjepiva za novi Covid-19 trebala bi doći u narednih nekoliko dana, iako se izraelsko Ministarstvo obrane nije htjelo detaljnije izjasniti,navodeći da su u istraživanju napravljeni “značajni pomaci naprijed”, prenosi Haaretz

Kanadska kompanija Modicago zapravo je vlasništvo agencije DARPA, objasnila je kako je njezino cjepivo dobiveno u rekordnom roku koristeći kombinaciju know-howa, od biljnih bjelančevina umjesto uobičajenih jaja i Pentagonovih sredstava, jer je DARPA još 2010. godine izdvojila 100 milijuna dolara za stvaranje programa pod nadimkom “Plavi anđeo” s ciljem “ispitivanja novih oblika otkrića i proizvodnje cjepiva”, piše Defense One.

Veliki dio tog novca, prema riječima izvršnog direktora Brucea Clarka, otišao je u Medicago za izgradnju laboratorija u Sjevernoj Karolini. Navodno su tamo kanadski znanstvenici pronašli cjepivo u samo 20 dana, a cjepivo sada čeka testiranje i dozvole kako bi brzo moglo ići u proizvodnju.

„Tvrtka bi mogla proizvesti do 10 milijuna doza mjesečno”, kaže se na sastanku na vrhu „kanadskog“ Medicagoa, ali cjepivo će biti dostupno tek od studenog, dom bi u drugim okolnostima trebalo proći 12 do 18 mjeseci.

Ipak, prekasno u odnosu na brzinu kojom se širi Covid-19, ali ne i ako se preskoče „ne tako nužne faze zbog hitnosti situacije“

“Ima i drugih koji tvrde da imaju cjepiva za Covid-19 i da koriste različite tehnologije. Neki su cjepiva proizveli na bazi RNA ili DNK i nadam se da su uspješni”, rekli su Kanađani.

Svemu treba dodati napor kineskih vojnih i civilnih znanstvenika koji su u siječnja objavili da su blizu otkrića cjepiva protiv korone.

No tu  bi  se mogao pojaviti problem ako Kinezi brže testiraju cjepivo jer SAD želi zaštititi svoje unutarnje tržište i tržište saveznika od prodora kineskih lijekova, što bi bio slučaj i s cjepivom, ako do njega prvi dođu Kinezi. Zato u američkim, kanadskim i izraelskim medijima i jeste glavna vijest  ‘cjepivo tu, spremno za proizvodnju, samo da FDA izda potrebne dozvole’.

Spomenimo da su tijekom epidemija Sarsa i Mersa tvrtke koje su prve razvile cjepivo uprihodovale 30 do 50 milijardi dolara.

M. Marković/Foto: ilustarcija

Ništa nije slučajno već sam pisao o ovom “ljudi su postali pokusni miševi “jer veća propaganda se pojavljuje” stižu migranti ” ZAMJENJENI LJUDI”M.LJ-V

Previous article“Tjedni Komentar””virus iz labaratorije”
Next articleHERCEG: Sretni smo što u Hercegovini još nema koronavirusa, ali se ne možemo ponašati kao izolirani otok