Home Kultura Čović: ‘Nema nikakvog razloga da izbora ne bude’

Čović: ‘Nema nikakvog razloga da izbora ne bude’

380
0
MOSTAR, 20. svibnja (FENA) – Konferencija za medije predsjednika HDZ-a BiH prof.dr.sc. Dragana Čovića, u Domu HDZ-a BiH.(Foto FENA/ES)

“Nema nikakvog razloga da izbora ne bude”, poručuje predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, najavljujući skoro usvajanje proračuna BiH, kao i hitnu sjednicu o pitanjima izmjena izbornog zakona BiH čim se dostavi jučerašnja odluka Ustavnog suda BiH.

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva HNS-a na kojem se razgovaralo o nastupu stranaka koja ova organizacija okuplja na predstojećim izborima.

“Sve stranke su se prijavile za izbore na svim razinama vlasti, a ostali smo pri tome da HDZ BiH predloži kandidata za člana Predsjedništva BiH, te da će ga druge stranke podržati”, govori na početku.

Informirao je, kaže, kolege iz HNS-a i o neprestanim pritiscima koji se u posljednja dva mjeseca prave prema Vijeću ministara BiH, posebno prema ministru financija Vjekoslavu Bevandi.

“Naš stav je dosljedno poštovati zakon. Svi oni koji traže poprijeke odluke o financiranju izbora – jednako su to mogli raditi u posljednjim mjesecima i da dobijemo proračun”, naveo je Čović.

Izjavio je kako je priča o pokušaju blokade izbora tu samo za kampanje pojedinih stranaka.

“Svima onima kojima su puna usta o pokušaju blokade izbora, samo ćemo reći dosljedno poštivanje zakona. Političko Sarajevo vodi kampanju na tim riječima, pitam se kad Vijeće ministara za pet, šest dana usvoji proračun – na čemu će onda voditi kampanju”, govori Čović.

O financijama za izbore je Čović razgovarao i sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

Navodi kako je na ovom razgovoru koji se dogodio prije nekoliko dana istaknuo kako bi katastrofalna odluka bilo nametati bilo kakve odluke vezane za proračun BiH.

Dodaje kako u svojim razgovorima sa međunarodnim predstavnicima uporno naglašava da je “pokušaj prikrivanja unitarnog u BiH kroz građansko uređenje zapravo najbolji put da se BiH sruši”.

“Izetbegović vidi da mu je vrijeme isteklo po puno elemenata vođenja politike kako je on vodi”, dodao je.

Previous articleDarijana Filipović na čelu Izvršnog izbornog stožera HDZ-a BiH
Next articleMILANOVIĆ DELEGACIJI EU U BIH: U ČIJE IME PRIJETITE NAJVEĆOJ HRVATSKOJ STRANCI U BIH?