Home Ostalo Deca kao čuvari tradicije

Deca kao čuvari tradicije

1294
0

Širom Srpske širi se vaskršnje raspoloženje. Ideja je da običaje približimo i najmlađimaŠirom Srpske širi se vaskršnje raspoloženje. Ideja je da običaje približimo i najmlađima Foto: V. Dančić

VASKRŠNjE raspoloženje ovih dana se prožima na svakom koraku u Srpskoj, u svakom domu, a prazničnom zanosu nisu odoleli ni oni najmlađi.

Igraonica “Tri, četiri, sad” iz Banjaluke specifična po tome što neguje srpsku tradiciju, pošto su na njenim zidovima ćirilični natpisi, u iščekivanju najvećeg pravoslavnog praznika organizovala je radionicu pod nazivom “Najmlađi čuvari tradicije” i takmičenje u tri kategorije – najlepše išarano jaje, najlepša recitacija i najlepši crtež u kojoj je učestvovalo oko 30 dece uzrasta od dve do 12 godina.

– Naša je ideja da našu tradiciju, običaje i pismo približimo i deci, pa smo u tom duhu i osmislili ovu radionicu. To, naravno, ne znači da i sva druga deca nisu kod nas dobrodošla, naprotiv. Iza nas je jedno prelepo druženje, deca su oduševljena, a mi smo ponosni na činjenicu da su kroz igru i takmičenje ponešto lepo i naučili – rekla je za “Novosti” Brankica Tatić, vlasnica igraonice.

Deca su nakon dvočasovnog druženja dobila i diplome, a pobednici po kategorijama knjigu azbuke.

Foto: V. Dančić

mmportal

Previous articleNovi kilometri asfalta
Next articleKako zvijezde nose traper?